Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 06 Okt 2008 08:05 Odgovori s citatom Back to top

Za začetek potrebujemo 1 piščanca. Pri tem receptu ne potrebujemo 0 maščobe.

Če je piščanec manjši, rabimo 1 kg soli, če je večji, pa več. Sol stresemo v pekač. Piščanca operemo in ga z mokro roko, ki smo jo položili v sol, od znotraj namažemo s soljo (čisto malo). V piščanca damo še čebulo (prerezano), še bolje šalotko, dva ali več strokov česna, celi poper, lovorjev list. Ostalih začimb ni potrebno dodajati, piščanec sam vsrka toliko soli, kolikor jo potrebuje. Piščanca pečemo kakšno uro (lahko tudi več – vidimo po skorji) pri 200 stopinj celzija. Pri tem je pomembno, da pečice ne odpiramo. Odpremo jo samo na koncu, da obrnemo piščanca - za kratek čas. Pa dober tek!

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 06 Okt 2008 09:26 Odgovori s citatom Back to top

Zanimivo. Torej sola samo na dno in vanj. Gor pa nič al kako? Ker jst sem enkrat gledala recept, ko se da sol tudi po vrhu da rata ena škorja.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 06 Okt 2008 09:34 Odgovori s citatom Back to top

Čao. Sol se da samo spodaj v pekač. Gor položiš piščeta in ga ne premikaš. S soljo ga ne pokrivaš ali kaj podobnega. Lahko so tudi kakšne druge variante, jih ne poznam. Vem, da je pri ribah nekaj takšnega, da daš sol spodaj in čez ...

Roko namokriš in daš v sol in ga namažeš rahlo znotraj in lahko rahlo tudi navzven. Zunaj ne preveč. Ker kot rečeno, si piščanec sam vzame toliko soli, kolikor jo potrebuje. Bi bilo drugače preslano. Pri nas ta recept že nekaj časa prakticiramo in je res super.
En pišče zadostuje za 4 osebe (ker ni file noter ...). Drugi naši jedo zraven še krompir itd. Jaz jem samo piščeta in solatko.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group