malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
27 Okt 2008 20:36 |
|
Potrebujemo: 1/2 kg svinjine za pohanje, 3 čebule, 4 stroke česna, 3/4 kg kislega zelja (ali po potrebi manj ali več), 1 govejo kocko, paradižnikova mezga, začimbe (sladka paprika, mleta kumina, sol, poper, lovor)
Čebule zrežeš na kocke, malo prepražiš na olivnem olju, dodaš česen. Meso zrežeš na kocke in daš zraven (dušiš), dodaš govejo kocko (ki jo verjetno nadomestiš s kakšno bolj zdravo zadevščino ali kakšno bolj zdravo začimbo, ne vem, bojo prekaljene kuharice Motnijevke povedale), malo sladke paprike, malo paradižnikove mezge, malo mlete kumine, soliš, popraš - dušiš, dodaš malo vode, če vidiš, da je suho, nato dodaš zelje in 1/2 l vode in kuhaš (malo prilagodiš količino mesa, zelja in vode, ne sme biti pregosto in ne prevodeno). Dodaš še 1 lovorov list ali 2.
Bon apetit.
Drugače je spet moka zraven, za gor po mesu potrosit, ki pa jo Montiji spustimo.
Recept bi šel lahko tudi pod zelenjavne reči. |
_________________ malen@
|
|