Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2008 20:36 Odgovori s citatom Back to top

Potrebujemo: 1/2 kg svinjine za pohanje, 3 čebule, 4 stroke česna, 3/4 kg kislega zelja (ali po potrebi manj ali več), 1 govejo kocko, paradižnikova mezga, začimbe (sladka paprika, mleta kumina, sol, poper, lovor)

Čebule zrežeš na kocke, malo prepražiš na olivnem olju, dodaš česen. Meso zrežeš na kocke in daš zraven (dušiš), dodaš govejo kocko (ki jo verjetno nadomestiš s kakšno bolj zdravo zadevščino ali kakšno bolj zdravo začimbo, ne vem, bojo prekaljene kuharice Motnijevke povedale), malo sladke paprike, malo paradižnikove mezge, malo mlete kumine, soliš, popraš - dušiš, dodaš malo vode, če vidiš, da je suho, nato dodaš zelje in 1/2 l vode in kuhaš (malo prilagodiš količino mesa, zelja in vode, ne sme biti pregosto in ne prevodeno). Dodaš še 1 lovorov list ali 2.

Bon apetit.

Drugače je spet moka zraven, za gor po mesu potrosit, ki pa jo Montiji spustimo.

Recept bi šel lahko tudi pod zelenjavne reči.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group