Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 09:49 Odgovori s citatom Back to top

Mozek ima vsake kvatre neizmerno zeljo po sladkem oz. po kaksnem piskotku (nic cudnega, ce mu pa midva s tamalim delava luste Embarassed ). In ker nimamo toliko casa, da bi prav pogosto pekli oz. pekli po montiju - zaradi kolicine - bi naredila npr. piskote, ki so malo bolj "obstojni", kot pa pecivo.
Nasla sem en recept za piskote iz ovsenih kosmicev, pa me zanima, ce bi bil OK (z malo predelave)?!

Recept je sledeci:
25 dag ovsenih kosmicev
15 dag masla ali margarine
15 dag sladkorja
25 dag moke
zavitek pecilnega praska
5 dag mletih orehov
1/2 dl mleka
cimet

V "predelani verziji" bi zgledalo nekako takole:
25 dag ovsenih kosmicev
15 dag olivnega olja
15 dag fruktoze
25 dag polnozrnate moke
zavitek pecilnega praska
5 dag mletih orehov
1/2 dl mleka
cimet

Kaj mislite? Bi to slo skozi?

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 10:38 Odgovori s citatom Back to top

Po moje bi šlo. Je sicer med sestavinami tudi mleko, ki z moko ne gre skupaj, ampak mislim, da za občasno sladkanje ne bo omembe vredno. saj lahko jemo tudi čokolado, ki vemo, da kljub visoki vsebnosti kakavovih zrn vsebuje še druge zadeve.

aja, nisi malo podforuma zgrešila? :D sem te iz podforuma zaupaj nam premaknila sem, med sladive.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 10:58 Odgovori s citatom Back to top

V bistvu sem namenoma tja pisala, ker sem iskala mnenje. Bi pa naknadno prosila za prestavitev teme, ce bi z vasa mnenja potrdila recept.

Ela, hvala ker si prestavila recept :D

No, pa se postopek, ki je mimogrede povsem enostaven, vam sedaj lahko napisem:

Iz zgoraj navedenih sestavin zamesimo testo in ga dobro ugnetemo. Testo pustimo pocivati v hladilniku pol ure, nato ga razvaljamo za nozev rob na debelo in izrezemo piskote razlicnih oblik. Pecemo jih v pecici na 200 stopinjah cca. 10 minut.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 11:02 Odgovori s citatom Back to top

joj, zdaj mi je pa Embarassed ... prehitro sem reagirala. no, pa podajmo tukaj mnenja.



_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 11:12 Odgovori s citatom Back to top

smotka :pobuci, za tako stvar pa res ni treba, da ti je nerodno.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 13:11 Odgovori s citatom Back to top

jaz pa sem mislila, da me boš po riti



_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 13:35 Odgovori s citatom Back to top

bravo za recept. Mhmm....po moje bi šlo, vseeno pa ne pretiravat z njimi in jih naenkrat pojest celo peko Embarassed Embarassed Zakaj? Prvič zaradi mešanja OH + mleka (čeprav jaz tudi včasih jem za zajtrk kruh + jogurt ali mleko, le čim manj mastno naj bo)
in mešanja OH in olja (lahko uporabiš tudi sončnično). Sicer pa po moje fruktoze daj manj kot bi dala nav. sladkorja, ker je precej bolj sladka. Razen, če to možku odgovarja Rolling Eyes
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 13:59 Odgovori s citatom Back to top

zenske, sem se odlocila, da ze kar danes preiskusim recept, z upostevanjem vasih nasvetov. Vam porocam...

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 14:29 Odgovori s citatom Back to top

Pridna bravo bravo bravo Poročaj pa le :D
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 14:40 Odgovori s citatom Back to top

Ce bom sla po BK kavo, potem bom bolj slabo pridna, ker bom spi . Ce pa bom popoldan pila kofeinsko, jih bom pa definitivno naredila, ker bom se ob polnoci vsa naspidirana hodila okrog kot vesca.

Porocam pa definitivno.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 15 Sep 2008 11:24 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem pa včeraj pekla te piškote. Vednar tudi malo drugačno različico. Sem dala namesto orehov narezane mandlje (kar cel paket), cimeta pa nisem dodala. V en del sem vmešala še koščke čokolade - 70 %. In so ful dobri, čeprav so grešni. Samo kakšnega za pojest, ostalo pa za goste, če kdo pride, ker drugače ne vem, kako se bomo prehranjevali po Montiju ... Mi je fino, ker je vse hitro narejeno in spečeno in še velik posode ne umažeš. Ni kakšne velike packarije.

Lep dan.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 15 Sep 2008 11:41 Odgovori s citatom Back to top

mislim, da z čokolado nisi nič grešila. ali se motim? Ne vem

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 15 Sep 2008 11:49 Odgovori s citatom Back to top

Greh naj bi bil - če bereš prejšnje post-e, ker mešaš maščobe (olje) in oh (moka) in še beljakovine (mleko) skupaj. In pol menim, da je čokolada, kljub temu, da je dovoljena še pika na i tistega, česar ne bi smel.

Sem dobila še en drug recept, kjer je bil zraven še vanilin sladkor, pa še jajca. Tako da sem takoj vedla, da jok brate odpade ... Se moraš kar znajti v temle Montinjakovem svetu. Pa še vseeno ne morš vsega skupaj spravt. Npr. pri teh sladkih rečeh, da se skupi drži ...

ČAW

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group