Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 11:24 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine:
2 piščančji bedri
2 srednje veliki čebuli
4 stroki česna
1 jušna kocka
olje
malo vroče vode
sol, začimbna mešanica, česen v prahu (za začinitev mesa)

Postopek:
Pol ure pred začetkom dušenja piščančji bedri oplahnemo, razrežemo po sklepu, posolimo, natremo z začimbno mešanico (po okusu) ter potresemo s česnom v prahu.
Čebuli narežemo na srednje velike kocke.
Na štedilnik pristavimo ponev s pokrovom, v katero vlijemo malo olja. Ko se segreje, dodamo čebulne kocke in počakamo, da posteklenijo. Lahko jih tudi mešamo, tako da se razdrobijo na majhne kosce, ki se bodo lepše zdušili.
Na postekleno čebulo položimo kose mesa. Čez kakšni dve do tri minute kose obrnemo, dodamo jušno kocko, zalijemo z malo vroče vode (tako, da je dno pokrito) in pokrijemo s pokrovko. Ko vse skupaj zavre, zmanjšamo vročino na nivo komaj opaznega vrenja.
Česen lahko bodisi narežemo na drobne kockice, bodisi stisnemo skozi prešo za česen. Dodamo ga po cca. četrt ure dušenja. Po potrebi dolivamo vodo - vendar ne preveč, sicer bo omaka preredka. Sama omake ne zgoščam z moko ali škrobom, toda to je stvar okusa.
Čas priprave jedi je odvisen od velikosti kosov.

In še za tiste na 2. stopnji:
K dušenim piščančjim bedrom se dobro poda kuhan riž, ki ga vsak jedec po svojem okusu pomeša s čebulno omako, in krhka zelena solata. Kar zadeva čas priprave, moj nasvet: kadar pripravljam piščanca z rižem, dam vodo za riž na štedilnik takrat, ko pokrijem piščanca, da se začne dušiti. V tem primeru je piščanec običajno ravno pravšnji, ko je riž do konca kuhan.

vir: www.kulinarika.net

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 16:09 Odgovori s citatom Back to top



jaz za dušenega ali pečenega piščanca rada uporabim mešanico začimb za piščanca od kotany.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group