Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Testenine
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 02 Jun 2008 10:36 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine:
* 400 g svedrčkov
* 450 g rdeče in rumene paprike
* 1 velika rdeča čebula
* 6 žlic olivnega olja
* parmezan
* sol
* črni poper v zrnu
* 2 stroka česna
* 1 velik šopek peteršilja

predpriprava:
■ Pečico prižgemo in segrejemo zgornji žar; gl. izboljšanje.
■ V velikem loncu pristavimo veliko količino vode za kuhanje testenin.
■ Čebulo olupimo in zrežemo na čim tanjša kolesca.
■ Česen olupimo in stremo.
■ Paprike položimo pod zgornji žar v pečici, da lupina počrni in se napihne; občasno jih obrnemo.

priprava:
■ V veliki ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo, ki jo med občasnim mešanjem pražimo 5 do 8 minut, da postekleni, a se ne obarva.
■ Peteršilj drobno sesekljamo.
■ Pečene paprike vzamemo iz pečice, zložimo jih v papirnato vrečko in pustimo 5 minut.
■ Krop za kuhanje testenin posolimo, potem pa vanj stresemo svedrčke, ki jih skuhamo na zob.
■ Prepraženi čebuli primešamo strt česen, oboje počasi pražimo še 2 minuti.
■ Papriko olupimo, razkosamo na četrtine in razsemenimo, meso pa zrežemo na rezance. Stresemo jih na prepraženo čebulo in previdno premešamo. Prilijemo 3 žlice vode, v kateri kuhamo testnine, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter primešamo 3 žlice sesekljanega peteršilja.
■ Kuhane testenine odcedimo in stresemo na zelenjavo v ponvi. Med mešanjem počasi segrevamo 3 do 4 minute, da se sestavine dobro prepojijo.

serviranje:
Svedrčki s pečeno papriko in čebulo so slastna topla predjed ali lahek poletni obrok, h kateremu ponudimo parmezan, da si ga vsakdo nastrga po okusu.

nadomestek:
■ Svedrčke lahko nadomestimo z makaroni ali z drugimi kratkimi testeninami.
■ Čebulo lahko nadomestimo z mlado čebulo, šalotko ali z belim delom pora.
■ Parmezan ustrezno nadomestimo s pekorinom ali s sirom fiore sardo s Sardinije, dober nadomestek pa je tudi domači zbrinc.
■ Peteršilj nadomestimo z drobno zrezanim drobnjakom.

vir: http://www.gurman.eu/

p.s. da bo recept popolnoma "by the book" se izognite parmezanu ali ostalemu siru (glej nadomestek) :D

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Jun 2008 14:33 Odgovori s citatom Back to top

Samo tole je pa zapleteno.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 03 Jun 2008 21:26 Odgovori s citatom Back to top

ni ni, samo napisano je tako :D

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group