|
Avtor |
Sporočilo |
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
02 Jun 2008 10:36 |
|
Sestavine:
* 400 g svedrčkov
* 450 g rdeče in rumene paprike
* 1 velika rdeča čebula
* 6 žlic olivnega olja
* parmezan
* sol
* črni poper v zrnu
* 2 stroka česna
* 1 velik šopek peteršilja
predpriprava:
■ Pečico prižgemo in segrejemo zgornji žar; gl. izboljšanje.
■ V velikem loncu pristavimo veliko količino vode za kuhanje testenin.
■ Čebulo olupimo in zrežemo na čim tanjša kolesca.
■ Česen olupimo in stremo.
■ Paprike položimo pod zgornji žar v pečici, da lupina počrni in se napihne; občasno jih obrnemo.
priprava:
■ V veliki ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo, ki jo med občasnim mešanjem pražimo 5 do 8 minut, da postekleni, a se ne obarva.
■ Peteršilj drobno sesekljamo.
■ Pečene paprike vzamemo iz pečice, zložimo jih v papirnato vrečko in pustimo 5 minut.
■ Krop za kuhanje testenin posolimo, potem pa vanj stresemo svedrčke, ki jih skuhamo na zob.
■ Prepraženi čebuli primešamo strt česen, oboje počasi pražimo še 2 minuti.
■ Papriko olupimo, razkosamo na četrtine in razsemenimo, meso pa zrežemo na rezance. Stresemo jih na prepraženo čebulo in previdno premešamo. Prilijemo 3 žlice vode, v kateri kuhamo testnine, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter primešamo 3 žlice sesekljanega peteršilja.
■ Kuhane testenine odcedimo in stresemo na zelenjavo v ponvi. Med mešanjem počasi segrevamo 3 do 4 minute, da se sestavine dobro prepojijo.
serviranje:
Svedrčki s pečeno papriko in čebulo so slastna topla predjed ali lahek poletni obrok, h kateremu ponudimo parmezan, da si ga vsakdo nastrga po okusu.
nadomestek:
■ Svedrčke lahko nadomestimo z makaroni ali z drugimi kratkimi testeninami.
■ Čebulo lahko nadomestimo z mlado čebulo, šalotko ali z belim delom pora.
■ Parmezan ustrezno nadomestimo s pekorinom ali s sirom fiore sardo s Sardinije, dober nadomestek pa je tudi domači zbrinc.
■ Peteršilj nadomestimo z drobno zrezanim drobnjakom.
vir: http://www.gurman.eu/
p.s. da bo recept popolnoma "by the book" se izognite parmezanu ali ostalemu siru (glej nadomestek) :D |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Jun 2008 14:33 |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
03 Jun 2008 21:26 |
|
ni ni, samo napisano je tako :D |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|