Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 12:16 |
|
- jagode:
jagode zmiksamo, jim dodamo navadni jogurt, po želji dodamo fruktozo - meni najlubša sladica, ki je za moje pojme dokaj zdrava. lahko si jo tudi zamrznemo in imamo sladoled. v "originalu" smo pri nas doma do zdaj to jedli z kislo smetano, ampak mislim, da je jogurt bolj zdrav, pa še manj maščob ima.
- spenjeno jajce:
jajce razdelimo - beljak v eno posodo in rumenjak v drugo. vsakemu dodamo pol žličke fruktoze in vsako posebej z mešalcem zmiksamo. beljak se trdo speni, rumenjak pa postane gosta zmes. jaz si rumenjak prelijem po beljaku in to jem.
- sadje z čokolado:
sadje narežite na manjše koščke (po želji, vendar pa v okviru "montignaca") in prelijte z vročo raztopljeno čokolado z več kot 70% kakavovih zrn. jaz si čokolado raztopim na malo vrele vode (ne na direktnem ognju - v večjo posodo nalijem vodo, jo zavrem, v njo dam manjšo posodo, v njej povrem malo vode in dodam čokolado).
to so tri hitro pripravljene sladice. meni zelo dobre. me pa fant včasih čudno gleda, ko jem jajce, ki je v bistvu surovo. tako da pazite pri tem, da boste vedele, da je res sveže. bom zelo vesela, če ima še katera na zalogi kakšno hitro pripravljeno sladico. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 12:43 |
|
Kako ze pravijo... simpl ko pasulj... pa res okusno!
Na kocke narezane breskve das v posodo s pokrovom. Potreses jih s cimetom (ne se sparat) in zalijes z malo belega vincka. Dobro premesas in postavis v hladilnik. Popapcas dobro ohlajeno.
p.s. ni to neka huda alkoholna zadeva, ki bi cloveka omamila. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 13:00 |
|
"Peceno" sadje
Narezes razlicno sadje, npr. kivi, pomarance, grozdje, jabolka (kar ti pase skupaj) in ga zlozis v ognjevarno posodo. Stisnes limono in prelijes zlozeno sadje. Das v pecico in "peces po obcutku", da se dobro pregreje. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 13:07 |
|
Jagodna krema:
Sestavine:
1/2 litra jagod
2 beljaka
fruktoza
Postopek:
Jagode pretlačimo, dodamo fruktozo po okusu in beljaka ter stepamo, da naraste. Penečo kremo prelijemo v manjše posodice in postavimo v hladilnik.
p.s. preden postrezes lahko tistim, ki smejo, kremo okrasis s stepeno sladko smetano. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 13:18 |
|
Skutine kroglice:
sestavine:
250 dag skute
fruktoza
cokolada 70%
rum (eno pikico za okus)
kokos
postopek:
V posodo damo 250 dag skute. Po okusu dodajamo fruktozo, kokos, stopljeno čokolado in rum. Vse dobro premešamo/zmiksamo in iz mase oblikujemo kroglice.
p.s. same neke alkoholne zadeve mi gredo po glavi danes |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 13:28 |
|
upam, da nisem s kaksno stvarjo prevec v temo brcnila... sem ene zadeve malo prirejala |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 15:17 |
|
mojsoncek je napisal/a: |
Kako ze pravijo... simpl ko pasulj... pa res okusno!
Na kocke narezane breskve das v posodo s pokrovom. Potreses jih s cimetom (ne se sparat) in zalijes z malo belega vincka. Dobro premesas in postavis v hladilnik. Popapcas dobro ohlajeno.
p.s. ni to neka huda alkoholna zadeva, ki bi cloveka omamila. |
Njami, to pa moj naredi v sezoni jagod. Sam pri nas je kar precej vinčka.
Sicer pa so mi vsi recepti tukaj všeč. Si moram kak sladoledek naredit, zdaj ko bo sveže sadje. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
09 Maj 2008 09:39 |
|
pečenemu sadju bi jaz dodala stepeno jajce in z njim prekrila sadje proti koncu pečenja... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
01 Sep 2008 07:59 |
|
Sadni jogurt
potrebujemo:
- jogurt
- zamrznjeno ali sveže sadje
- fruktozo
- po želji oreščke ovsene kosmiče in ostalo, kar si zmešate v svoj musli
jaz sem si ga včeraj naredila z zamrznjenim sadjem. sem ga na čist malo vode pokuhala, toliko, da ne ostane znotraj jagod in večjega sadja še mrzlo. dodala sem malo fruktoze in počakala, da se ohladi. ko je bilo že ohlajeno, sem si v šalčko nalila malo tega sadja in navadnega jogurta in nastala je odlična sladica.
enako bi šlo s svežim sadjem, dodate pa lahko ostale oreščke, ki sem jih omenila že zgoraj.
zadeva se da zelo lepo servirati v kakšne prozorne skledice, mogoče celo kakšen simpatičen kozerec. okrasiš s koščkom svežega sadja in je to to.
mislim, da je zadeva zelo dobra tudi za prebavo. vsaj meni je včeraj naredlo svoje.
|
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 10:04 |
|
porridge s sadjem
Potrebujemo:
- naravne ovsene kosmiče
- sol
- žlico fruktoze
- sveže ali zamrznjeno sadje, najboljše jagode (ker v kombinaciji z drugimi jedmi ne povzroča vretja v želodcu)
- malo mleka
Priprava:
naravne ovsene kosmiče skuhamo na vodi, malo solimo in sladkamo. to se kuha približno 5 - 10 minut, da se kosmiči prepojijo in zmes postane gosta. zmesi po občutku prilijemo malo mleka, ampak naj ne postane preveč tekoča.
v posodico, kjer bomo sladico servirali položimo očiščene in narezane jagode ter čez prelijemo porridge. na vrh lahko damo še kakšno jagodo za okras. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|