Avtor |
Sporočilo |
selenna
Začetnica
Pridružen/-a: 19.03. 2008, 19:17
Prispevkov: 1
|
Objavljeno:
19 Mar 2008 22:15 |
|
pozdravljene...
v tej temi bi rada vprašala če je naslednja kombinacija v redu:
špageti iz polnozrnate moke + paradižnikova omaka+ tuna + origano. to je moja najljubša jed in jem jo zelo pogosto. |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
19 Mar 2008 22:45 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 10:01 |
|
ja, žal ne gre skupaj. meni je to tudi dobro. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
zverinca
Začetnica
Pridružen/-a: 17.03. 2008, 19:14
Prispevkov: 12
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 14:23 |
|
Ojla!
Jst sm tud začela, pa še ne vem čisto točno, kaj se sme in kaj ne sme mešati ...
Delam si makarone iz DURUM moke - je to OK? Omaka mi je všeč iz paradižnika, gobice, začimbe + mocarella (je lahko mocarella v omaki ali ne?!)
Hvala za nasvete :D
in lep dan |
_________________ Vse je v glavi:) |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 15:15 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 15:22 |
|
mocarela ne paše k testeninam. v bistvu nobene beljakovine (meso, tuna, siri...). žal je pa ravno to meni dobro. ampak, vzdržim tudi ob pelatih.
glede moke pa je tako. mora zraven pisati polnozrnata moka durum. ne vem kaj pomeni durum, zato bi blo dobro, da nam katera pojasni, če ve... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 16:00 |
|
No, tole sem našla na Mlinotestovi strani:
"Pšenica durum
Pšenica durum je vrsta pšenice iz rodu Triticum. Iz nje med mletjem pridobimo zdrob durum, iz katerega izdelujemo testenine. V primerjavi z običajno pšenico vsebuje zrno pšenice durum več beljakovin."
Kot sem opazila ima durum nižji GI kot navadna moka, ampak vseeno višji kot PZ. Jaz uporabljam izključno izdelke iz PZ moke. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 16:19 |
|
ja, jaz tudi. ampak sem pa že opazila, da je pisalo pz durum moka in pz bela moka... pa zdi se mi, da so tudi barilla integralli testenine iz pz durum moke. torej predvidevam, da je durum le oblika pridelave/predelave... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 16:53 |
|
Šefica, prosim te, da me vpišeš še kot moderatorko testenin, da ta čvek premaknem |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 17:23 |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 18:20 |
|
No, tole sem nam prestavila, ker smo že čisto zašle Zdaj pa tuki kar sprašujte, kaj paše skupi in kaj ne |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 18:51 |
|
kar se tiče testenin in kombinacije sir, tuna, meso...
mislim da je to dovoljeno če uporabiš 100% sojine testenine ( btw drage so kot hudič, po okusu pa spominjajo na plastiko, ampak za pocartat se so pa kul) |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 18:57 |
|
Ja, po moje je tudi dovoljeno. Samo da takih še nisem videla, še manj kupila, ker mi soja nekako že na daleč |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 19:10 |
|
...ja dobijo se recimo v Maksimarketu v LJ, kupila sem jih tudi v Tušu na polici za zdravo prehrano. So v taki zeleni embalaži. 200 gramov stane 3.84 €.
Sestavine: zelena sojina zrna bio predelave.
Hranilna vrednost na 100 g:
- 376 kcal
- beljakovine 48 g
- oh 28 g
- maščobe 7 g |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
20 Mar 2008 19:24 |
|
Ufff, cena pa tud fajna Ja, no, za včasih pocrkljat-kot si rekla, da jih lahko z mesno omako in sirom :P :P |
|
|
|
|
|