Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 11:41 Odgovori s citatom Back to top

sestavine:
4 vecji puranji zrezki
sol
poper
4 zlice olja
sesekljan timijan
1 velik ali 2 manjsa zrela avokada
1 majhen por
1 slab dl belega vina
sol
poper
2 zlici kisle smetane

priprava:
Zrezke osolimo, popopramo in na vrocem olju rumeno popecemo z obeh strani. Mascobo odlijemo in shranimo.
Ce je meso bolj trdo, lahko zrezke malo podusimo, tako da po zlicah prilivamo krop. Dusimo 20 minut. Proti koncu dusenja zrezke potresemo s timijanom.

Avokadov pire
Avokado olupimo, prerezemo, odstranimo pesko in sadno meso z vilicami zmeckamo.
Beli del majhnega pora prerezemo po dolgem, ga dobro operemo in narezemo na kratke rezance.
Olje, v katerem smo pekli zrezke, segrejemo, dodamo por, ga 2 minuti mesamo, prilijemo vino, osolimo, popopramo in dusimo 10 minut.
Dodamo avokadovo sredico in smetano ter na kratko nad ognjem vse razmesamo.
Zrezke razdelimo po kroznikih in na vsakega polozimo kupcek pireja. Okrasimo lahko s svezo timijanovo vejico.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group