Avtor |
Sporočilo |
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
10 Mar 2008 21:52 |
|
Danes sem videla po TV kako sta Alenka Bikar in en kuhar naredila ful dobro sladico.
- količin si glih nisem najbolj zapomnila sam mislim da je šlo takole:
100g temne čokolade raztopimo na žlici vode. Vzamemo jajce, ločimo beljak od rumenjaka, ga stepemo v sneg. Nato še razžvrkljamo rumenjak in med mešanjem dodamo čokolado. Onadva sta dala notri še sladkor in malo tekoče sladke smetane - mislim da bi šlo tudi brez tega. V to čokoladno maso nato še zelo narahlo vmešamo sneg, razdelimo v kozarce in damo v hladilnik za 6 ur.
Jaz bom to probala, sam izgledalo je fenomenalno! |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
11 Mar 2008 07:38 |
|
Mmmmmmmm Saj lahko daš fruktozo namesto sladkorja,smetano pa tudi Montignac kar dosti uporablja |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
11 Mar 2008 08:56 |
|
njami... tole bo pa treba probat |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
11 Mar 2008 13:43 |
|
Jaz sem tole že enkrat delala, še prej, ko nisem bla na Montiju..svetovala bi vam, da date v zelo majhne posodice, preden gre v hladilnik, saj je zeloooo nasitno. Je pa res zelo dobro
Pa samo majhna pripombica (ne me obtožit tečnarjenja prosim)-reče se mousse ;) |
_________________
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
11 Mar 2008 14:03 |
|
|
|
|
lana
Čveka
Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
Prispevkov: 68
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
11 Mar 2008 18:24 |
|
js bom tud to nardila :P |
_________________
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
02 Okt 2015 19:58 |
|
Joj, trenutno se mi ful lusta sladkega in to jutri probam narediti. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
02 Okt 2015 20:07 |
|
Bom tukaj napisala recept za puding.
Potrebujes:
- chia semena
- cokolado 70%
- po potrebi agavin sirup/fruktozo
Zelo preprosta priprava. Chia semena namocimo v vodi za urco, da spustijo ene vrste sluz. Dodamo stopljeno cokolado (jaz jo stopim v mikrovalovki brez vsega). Pustimo se malo stati. Lahko jemo kar tako ali pa jih s palicnim zmeljemo, da se jih ne cuti.
Na tako kombinacijo lahko damo sladko smetano (kupljena mora biti brez sladkorja, dodamo ga sami, tistega, ki nam je dovoljen). |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Okt 2015 12:28 |
|
Sem naredila cokoladni mousse, njami!
Uporabila sem dve jajci, 100g cokolade 70%, malo zlicko agavinega sirupa in 200ml smetane za stepanje bs. Delala sem po zgoraj napisanem postopku in super pride.
Res je nasitno, jaz sem ga malo prej za malico, kosilo bo nekoliko pozneje. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Okt 2015 12:29 |
|
Sin pravi, da zgleda kot kakec. :-) |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
|