Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Ribe
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2008 23:06 Odgovori s citatom Back to top

Postrvi očistimo in jih temeljito operemo. Odrežemo jim glave in repe ter jih posušimo z vpojnim papirjem. Filiramo jih tako, da od vsake ribe dobimo dva fileja. Z vsakega fileja previdno odstranimo kožo.

Fileje položimo na krožnik, na stran, na kateri je bila koža. Pokapamo jih z limoninim sokom, solimo in popramo. Pest listov sveže bazilike sesekljamo in v majhni posodici pomešamo z malo olivnega olja. Zmes naj bo gosta. To mešanico enakomerno namažemo na vsak file, ga tesno zvijemo (začnemo na repni strani fileja) in prebodemo z enim ali dvema zobotrebcema, da se med pripravo ne bi odvil.

Paradižnik operemo in ga za eno minuto damo v lonec z vrelo vodo. Olupimo ga, mu odstranimo semena in ga narežemo na drobne koščke. Čebulo, česen, peteršilj in steblo zelene zelo drobno sesekljamo. Drobno sesekljamo tudi fileje slanih inčunov.

V široki ponvi na nekaj žlicah olivnega olja pražimo drobno sesekljan česen, dokler ne postane mehak. Dodamo sesekljano čebulo in zeleno in pražimo, dokler čebula ne postekleni (ne sme porjaveti). Dodamo peteršilj, drobno sesekljane slane inčune in pražimo še minuto ali dve. Prilijemo suho belo vino ter dodamo na koščke narezan paradižnik. Pustimo, da omaka zavre, nato ogenj zmanjšamo, dodamo ščepec origana in kuhamo počasi, dokler omaka ne postane enakomerno gosta in gladka. Občasno premešamo. Če je potrebno, omako pretlačimo. Preverimo okus, če je potrebno, solimo in popramo. Ko je omaka pripravljena, vanjo previdno položimo postrvje rulade in jih na srednje močnem ognju počasi pokrite dušimo. Večkrat jih obrnemo, da se podušijo z vseh strani. Če postane omaka pregosta, lahko dodamo še malo belega vina. Na koncu dodamo drobno nasekljane sveže liste bazilike in previdno premešamo.

Na sredino vsakega krožnika damo nekaj žlic omake, na katero položimo 2 postrvji ruladi (zobotrebce izvlečemo). Okrasimo s paradižnikom češnjevcem in celimi listi sveže bazilike.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2008 10:25 Odgovori s citatom Back to top

mmmm. Saj bi jedla tole, samo meni se zdi občuno preveč dela zame. Sploh, ker nimam nikoli časa za kuhanje.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group