Avtor |
Sporočilo |
muhca
Začetnica
Pridružen/-a: 04.11. 2007, 19:03
Prispevkov: 7
|
Objavljeno:
14 Jan 2008 21:01 |
|
haj punčke
rada bi spekla kruh iz naslova v kruhomatu.
lahko recept prosim.
hvala cao |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
14 Jan 2008 21:12 |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
15 Jan 2008 08:09 |
|
ojla muhca!
Jaz kruh iz pirine PZ moke delam enako kot iz pšenične PZ moke. V kruhomatu mi vedno lepo uspe in je okusen. |
|
|
|
|
muhca
Začetnica
Pridružen/-a: 04.11. 2007, 19:03
Prispevkov: 7
|
Objavljeno:
15 Jan 2008 13:08 |
|
Ojla sonjah
pa jaz še nisem probala prvič mislim.
a mi napišeš točno koliko česa dam noter prosim.
hvala ti cao |
|
|
|
|
goldy
Don Kihot
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele
|
Objavljeno:
11 Feb 2009 12:40 |
|
400-450g pirine PZ moke
50-100g navadne moke
pol žličke olivnega olja
malo soli
kvas
za ščepec sladkorja |
_________________
Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži! |
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
11 Feb 2009 15:51 |
|
Goldy, ne uči antimontijevsko!!!!!
Nič navadne moke, nič olja in nič sladkorja!
Jaz ga delam takole:
1/2 kg polnozrnate moke (kakršnekoli)
3-4 dcl vode (daj najprej tri, ko ti bo malo zmešalo, boš pa že videla, če bo presuho - vsaka moka drugače "pije")
eno malo žločko soli
1 vrečko suhega kvasa
Če hočeš, da bo kruh bolj sočen, dodaj dve pesti kosmičev in malo več vode.
Sicer pa mislim, da je med recepti kar nekaj primerov PZ kruha. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
oktober
Čveka
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK
|
Objavljeno:
15 Jun 2009 11:27 |
|
Nasvet,kako NE peči kruha!!!!!
Danes sem se domislila prav posebnega pirino- rženega kruha.Ker je za palačinke standardno,da pridejo boljše z radensko kot le z navadno vodo,sem si rekla,zakaj pa ne bi še kruha za spremembo pekla z njo.
Zamesim,vse je precej pacasto,se ful prijema na roke- sem si mislila,da bo pa končni rezultat toliko boljši.Vzhaja kar OK.Nekako sem oblikovala štruco jo posula še s semenčki in brž v pečico.
Dala sem ga v hladno pečico in jo kasneje vključila,da bo še kar v pečici emkrat lepo zrasel.
In je zrasel- a ne v višino,ampak v širino... Spekla sem torej velik,tanek hlebec odličnnega kruha HA;HA
Pa bo treba jutri znova peči,a se bom držala kar starega recepta. |
_________________ ROZA |
|
|
|
oktober
Čveka
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK
|
Objavljeno:
16 Sep 2009 21:10 |
|
Tokrat imam dobro novico.Za spremembo sem kupila farina polnozrnato moko.SedaJ mi je že drugič ratal supre visok in mehek kruh-tako,da kar nisem mogla verjeti. Poskusite tudi ve!!!! |
_________________ ROZA |
|
|
|
|