Avtor |
Sporočilo |
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
14 Jan 2008 18:14 |
|
Zelo dobra priloga k mesku!
Polovico cvetačine glave-500g- (brez listov) dam v mikrovalovko, dodam pol deci vode in dam kuhat na 60% za 18-20min. Kuhani cvetači dodam 5 dag lahke margarine, ščep soli in ščep popra, lahko pa tudi kako žličko lahke kisle smetane. Vse skupaj pretlačim z lopatico za pire in odlična priloga je gotova! ;) |
|
|
|
|
solecito
Čveka
Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 13:10 |
|
Kako in koliko časa naj kuhan, če ne uporabim mikrovalovne? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 14:10 |
|
Cvetača je full hitro kuhana. Razdeli jo na cvetke in daj v osoljen krop in naj ti rahlo vre kakih 5 min- jaz jo ponavadi probam, če je že kuhana (ne maram, da je čisto rakuhana) ;) |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 14:30 |
|
Jaz jo tudi v mikrovalovko dam za 3 -4 min, za otroke mora "hrustat".
Zadnje case jo imamo velikokrat na jedilniku. Ponavadi cez stopim se malo sira.
potka ;) |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 15:08 |
|
lahko uporabim zamrznjeno cvetačo? mislim, da ne bi smelo biti problema, ne? |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 15:43 |
|
Mislim, da je v redu. Bo pa malo mehkejsa. (pa prej narejena)
potka |
|
|
|
|
solecito
Čveka
Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 16:04 |
|
nardila in je bilo dobro! |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 21:27 |
|
Meni je tudi super. In, kadar si naredim kot prilogo k mesu, popolnoma nič ne pogrešam krompirja (no, saj imam že itak raje meso od krompirja ) |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
07 Feb 2008 20:52 |
|
Sem se krompirja tako odvadila, da sploh pomislim vec ne!
potka :Posoda |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
19 Feb 2008 21:25 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 09:51 |
|
ne vidim razloga, zakaj ne bi hrenovk zraven... ;) |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 14:13 |
|
sem naredila tale pire. Ne vem, a sem premalo odcedila al kaj, sam je blo ful vodeno. No, v glavnem, da je bilo okusno. Sem jo pa preveč skuhale, ker tamala ni hotela jest, pol sem si pa ostalo na kis naredila. Tako da sem jedla cvetačin pire, hrenovke in cvetačo na kislo z enim jajčkom. Mater sem se napokala. :D |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 14:22 |
|
jaz pa bom cvetačin pire jedla čez eno uro :D bomo videli kako bo. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
21 Feb 2008 17:14 |
|
Ja seveda lahko meso zraven. Cvetača pa ne sme bit preveč skuhana in dobro mora bit odcejena. Zato jo jaz raje kar v mikro skuham, k ni treba dat vode zraven. |
|
|
|
|
|