Avtor |
Sporočilo |
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
15 Feb 2008 19:34 |
|
(z marikinega foruma)
0,5 litra vode ali radenske
polnozrnata moka, z dodatkom malo ajdove (za vezavo)
sol
lahko še za noževo konico pecilnega praška
Vse skupaj miksaš, da ni nobene grudice. Jaz dam najprej tam 3 dl vode, potem moko, da je ful gosto in grudice izginejo, nato pa dolivam še radensko dokler ni ravno prav. Počiva najmanj 30 minut, nato pa teflonsko ponev za palačinke. Samo prvič dam par kapljic olja, segrejem na fulll, obrišem olje s papirnato brisačko in pečem. Potem samo še s to brisačko ( kjer je olje) obrišem ponev. Palačinke so super.Če jih pečeš na premalo vroči ponvi se prijemljejo, na malo bolj (srednji plin) vroči je pa v redu. Pa dobro se morajo speči na prvi strani.
Ta masa je za veliko palačink ( 20 ) in jaz jih pečem v dveh ponvah hkrati.
Kdor pa ni na dieti, lahko doda še jajce, mleko, namesto jajca pa se lahko uporabi žlica čičerikine moke.
Te palačinke so rahle, vendar temnejše barve. Meni so super, tako jih pečem že kako leto in od mojih sploh noben ne ve da ni notri jajc in mleka. Sladkor je pa itak brez veze, če si namažeš palačinke z sladkim namazom.
Tako, ko je pečeno namaži s 100 % marmelado, skutnim namazom....
[/url] |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
15 Feb 2008 19:42 |
|
seveda! radenska... včasih mi je oče rekel, da naj naredim z radensko, če nimam mleka. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
15 Feb 2008 22:23 |
|
Mislim, da bo tole kmalu za probat ;) |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 08:41 |
|
a nic ne razpade? |
_________________
|
|
|
|
Pipika
Čveka
Pridružen/-a: 01.02. 2008, 23:22
Prispevkov: 123
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 09:21 |
|
in kdaj lahko to ješ? Samo zjutraj? |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 09:38 |
|
jaz si jih mogoče privoščim enkrat za kosilo. zraven pa dušeno zelenjavo in solato. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 09:38 |
|
Po mojem kadarkoli, kot testenine. |
_________________
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 10:20 |
|
jaz tudi tako mislim... saj je skoraj enako, kot da bi pico delala... le da tam daš kvas noter, tu pa ... nič. radensko in sol... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
lana
Čveka
Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
Prispevkov: 68
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 16:27 |
|
moram enkrat poskusit z marmelado bs... |
_________________
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 18:02 |
|
Palacinke so preizkusene.
Brez ajdove moke, ker je nimam. Uporabila sem zelo neprecisceno in grobo mleto moko, v kateri so celo kosmici.
Naredila sem zelo vodeno maso, da se je laze razlila po ponvi, drugace je bilo predebelo.
Pojedla sem pa tudi ze, z navadnim jogurtom. Sem poskusila tudi z marmelado, ampak nisem sladkosneda in mi je bila moja varianta bolj vsec.
Odlicno! |
_________________
|
|
|
|
Mana
Čveka
Pridružen/-a: 13.02. 2008, 12:03
Prispevkov: 332
Kraj: nekje med zvezdam...
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 20:18 |
|
To morm pa tut jst probat, ker si ne predstavljam kake so palačinke brez jajc in brez mleka. |
_________________ Kar te ne uniči, te okrepi!
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0YBEbp/]
[/url] |
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 20:26 |
|
Tudi jaz si nisem, zato sem pa takoj preizkusila. Priprava je zelo enostavna, zmesas moko in vodo in pustis malo stat. Dobra ideja za zajtrk! |
_________________
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
16 Feb 2008 21:22 |
|
super! če pravite, da gre, potem bom tudi jaz poskusila... najbrž v ponedeljek |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Mana
Čveka
Pridružen/-a: 13.02. 2008, 12:03
Prispevkov: 332
Kraj: nekje med zvezdam...
|
Objavljeno:
19 Feb 2008 10:40 |
|
Jaz bom danes za zajtrk delala te palačinke, ker me res firbc matra kakšne so. |
_________________ Kar te ne uniči, te okrepi!
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0YBEbp/]
[/url] |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
19 Feb 2008 10:47 |
|
ej, meni so super ratale. sicer se mi je pri obračanju malo pretrgala, ampak nič zato.
naredila sem si jo iz pz pšenične moke in ene žlice ajdove moke. malo radenske, da je zmes postala dovolj tekoča in sol. jaz sem si naredila eno, ampak toliko bolj debelo. :P namazala pa seveda marmelado bs (na pokrovčku se mi je že naredila majhna pika plesni, še dobro, da je ni blo za več kot eno žlico).
dober zajtrk; palačinke so odlično nadomestilo kruha. občasno. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Mana
Čveka
Pridružen/-a: 13.02. 2008, 12:03
Prispevkov: 332
Kraj: nekje med zvezdam...
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 10:35 |
|
Kolk približno pa daš moke, vode in radenske, če želiš narest cca 3-4 palačinke. |
_________________ Kar te ne uniči, te okrepi!
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0YBEbp/]
[/url] |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 11:17 |
|
jaz vedno kuham "na oko". skoraj ni jedi, ki bi jo kuhala po receptu in si merila količine. torej... pojma nimam koliko dam česa. vsipam si pz pšenično moko in eno žlico ajdove, potem pa dodam radenske toliko, da je zmes primerno gladka. in sol dam zraven.
sem si pa ravno danes pripravila preveč mase. ostalo mi je vsaj še za eno palačinko. oči so bile lačne... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 14:07 |
|
...a pa te palačinke pečete brez maščobe? mislim a to gre? jaz nekaj razmišljam, da bi peki papir uporabila - a to sploh gre? ker mene je nemreč blazno strah kombinirat oh in maščobo - še solato zraven testenin jem samo s kisom... |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Feb 2008 14:21 |
|
jaz pri solati ne kompliciram. si niti ne predstavljam solate brez olja, čeprav ga uporabim zelo malo.
pri palačinkah uporabim olje, ampak res največ pol male žličke, niti to ne. imam pa tefalovo ponev, tako da ne bi blo niti ti potrebno. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
21 Feb 2008 17:23 |
|
Vidim, da so palačinke zelo "oživele". Jaz palačinke pečem velikokrat brez olja. Pri solati pa ne morem tega- uporabljam solatno olje |
|
|
|
|
|