Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
caffeeItak
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 12:03
Prispevkov: 115

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2007 12:10 Odgovori s citatom Back to top

SLADICE:

BELA PRINCESKA Z MALINOVO OMAKO

za 5 oseb:

-250g malin
- 3dl sladke smetane
-6 lističev želatine ali alge agar-agar*
-1 žlica ruma
- 400g pretlačene skute
-4 žlice malinove marmelade b.s
-1 žlica fruktoze

Smetano stepemo.
Želatino zmehčamo, nato jo stopimo v nekoliko segretemu rumu.
Skupaj lepo zmešamo skuto, stepeno smetano, želatino v rumu in marmelado.
S kremo napolnimo mini tortne modelčke ali pa primerne skodelice. V modelčke vstavimo po eno celo malino.
Omako pripravimo tako, da v mikserju zmešamo preostanek malin s fruktozo.
Kremo zvrnemo iz modelčkov na krožnike in jo oblijemo z malinovo omako.


*Agar agar je čisto rastlinsko želirno sredstvo iz morskih alg, ki je vsestransko uporabno. Njegova prednost je, da za želiranje ne potrebuje sladkorja kot npr. pektin.
Jaz ga uporabljam za pripravo marmelad brez sladkorja.
Kupi se v trgovinah z zdravo oz. biološko pridelano hrano. Jaz ga kupujem v Mariboru v trgovini Hiška dobrot.

MALINOVA KREMA

za 4 osebe

-750 g malin
-1 limona
-3 žlice fruktoze
-150g pretlačene skute
-1,5 dl sladke smetane
-5 lističev želatine ali alge agar-agar (še zmeri ne vem kaj je to )

Maline zmiksamo in po potrebi pretlačimo skozi sito, da odstranimo peške.
Dodamo limonin sok in fruktozo.
Tretjino pretlačenih malin spravimo v hladilnik za omako.
Lističe želatine stopimo v 2 žlicah vode. Primešamo zmiksanim malinam (ne onim v hladilniku). Skuto zmešamo s smetano, nato primešamo še maline z želatino.
Vlijemo v modelčke in damo za 3-4 ure v hladilnik.

Postrežemo na krožnikih in oblijemo s pretlačenimi malinami iz hladilnika. Po želji okrasimo z metinim lističem.

Breskve s skuto in malinami
za 4 osebe:

-6 lepih breskev
-500g skute
-2 žlici sladke smetane
-100g malinove marmelade b.s.
-metini lističi

Breskve 10 minut narahlo kuhamo, natojih olupimo, prerežemo na pol in odstranimo koščico.
V multipraktiku zmešamo skuto, smetano, malinovo marmelado ter zmes vlijemo v posamezne globoke krožnike. V vsak krožnik položimo po 3 breskvine polovice. Pokrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik.

Okrasimo z listi mete in postrežemo mrzlo.

JOGURTOVA STRJENKA

Vrečko Fix želatine (imajo jo v vsaki trgovini) vmešamo v lahek jogurt, dodamo ekstrakt dišavo po želji (meni je najboljši višnja) in na koncu še par kapljic tekočega sladila. Vrečka zadostuje za cca 4 dcl jogurta. Strjenko nalijemo v manjše skodelice in postavimo v hladilnik, da se strdi.

Zraven "paše" žlica marmelade brez sladkorja.


ČEŠNJEVA RAHLA POGAČA
(Montignacovi recepti in jedilniki, str. 273)

Sestavine:
750 g IZKOŠIČENIH ČEŠENJ
2 dcl MLEKA
2 dcl SLADKE SMETANE
6 JAJC
60 g FRUKTOZE V PRAHU
2 žlici RUMA
VANILIJEV EKSTRAKT

Priprava:
Mleko in smetano segrevamo, ne da bi zavrelo, in nato pustimo, da se ohladi. V veliki skleni stepamo jajca in fruktozo. Postopoma dodajamo mleko in smetano ter ves čas mešamo. Dodamo rum in nejak kapljic vanilijevega ekstrakta. Češnje razporedimo po pekaču in jih prelijemo z jajčno mešanico. Pečemo 50 minut na 130°C. Preden posrežemo, pogačo popolnoma ohladimo. Lahko tudi v hladilniku.

Pogača je za 5 oseb.
Priprava: 15 minut
Pečenje: 50 minut

Opomba:
Pogača je krasna. Jaz sem jo pripravila tudi z marelicami. Po mojem pa bi bila dobra tudi še s kakšnim drugim sadjem ali pa mešana.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group