Avtor |
Sporočilo |
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
10 Maj 2012 10:31 |
|
Naj bi ga mel 50 - torej ni kul ;). |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
10 Maj 2012 22:02 |
|
mal čudno mi je, da bi imel bel basmati riľ tak GI, kot rjav basmati riľ . |
|
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
10 Maj 2012 22:02 |
|
mal čudno mi je, da bi imel bel basmati riľ tak GI, kot rjav basmati riľ . |
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
11 Maj 2012 11:51 |
|
Potem pa še malo pogooglaj :). To sem še našla danes :). Za vse vrste riža.
White Rice
Basmati rice is a long-grain rice and has a medium GI ranking of 57 per 150g serving. Arborio rice, also called risotto rice, is a medium-grain rice with a GI ranking of 69. The short-grain rice known as sticky or sweet rice loses its shape and becomes very sticky when cooked. It has a high glycemic index ranking of 87. Jasmine, or fragrant rice, has the highest GI ranking of 89.
Brown Rice
GI rankings range from 48 to 87 for brown rice depending on the variety as well has how the rice is cooked. Short-grain japonica brown rice has a GI ranking of 62. Calrose brown rice, also short-grained, has a GI of 87. Steamed brown rice, of an unspecified variety, has a GI of 50. Quick-cooking, microwaved medium-grain brown rice has a GI of 59. Boiled brown rice has a GI of 72. Brown rice has other health benefits, such as more fiber and minerals than polished white rice so keep this in mind when making rice selections.
Wild Rice
Canadian wild rice, a cousin to the previously varieties, has a GI of 57. It is frequently blended with other types rice, as in the case of pilaf. A wild rice and brown rice mix has a glycemic index of 45. Jasmine and wild rice has a GI of 49.
Read more: http://www.livestrong.com/article/267455-the-glycemic-index-of-rice-varieties/#ixzz1uYMfYhOp |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
11 Maj 2012 15:52 |
|
uf dejca, si se pa potrudila!! hvala ti. ma da bi poguglala, se mi po pravic ne gre, ga kr nism jedla, pa je:). sicr mam riľ tako redko na jedilniku, da je kr smeąn, kr ga edina jem rjavga, če ľe pa raj rjavega,da je za zihr. bom pa zdj tudi navaden basmati:) |
|
|
|
|
mačka27
Montinjačka
Pridružen/-a: 13.05. 2015, 05:52
Prispevkov: 27
|
Objavljeno:
10 Jun 2015 11:45 |
|
Zanima me, če je zgodba z kolerabo ista kot pri korenju?
Se pravi surov- nizek GI, kuhan visok GI?
Meni so določene stvari na uradni spletni strani malce posplošene, kot pa se je pisalo na veliko že v prejšnjih forumih (različne spletne strani z nasprotujočimi se podatki).
Btw- sotrpinke - HVALA za odgovor. |
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
23 Jun 2015 20:37 |
|
Živjo.
V eni od kasnejših teorij je bilo zapisano, da kuhan korenček nima tko visokega GI kot je bilo sprva rečeno. Js ga jem ... :) |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
mačka27
Montinjačka
Pridružen/-a: 13.05. 2015, 05:52
Prispevkov: 27
|
Objavljeno:
22 Jul 2015 09:30 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
17 Sep 2015 17:36 |
|
Korenček... sem šla gledat na Montignacovo uradno stran, kjer samo vpišeš ime, in mi je za korenček izpisalo, da ima surov GI 20. Če sklepam po tem, je primeren tudi za k beljakovinam. Kuhan naj bi imel GI 40 in takega bi jaz jedla npr. v juhi z ostalo zelenjavo z nizkim GI, brez B ali OH dodatkov. Ali pa samostojno za malico. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
mačka27
Montinjačka
Pridružen/-a: 13.05. 2015, 05:52
Prispevkov: 27
|
Objavljeno:
18 Sep 2015 06:11 |
|
Za juhico verjetno misliš zelenjavno? V mesni se menda "spustijo" beljakovine in kako je z kuhanim korenjem potem? Al ne? |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
18 Sep 2015 16:06 |
|
Ja, zelenjavno sem mislila. Juho, v kateri se kuha meso, jej pred beljakovinskim obrokom. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
|