Avtor |
Sporočilo |
bib_bib
Montinjačka
Pridružen/-a: 03.06. 2009, 16:17
Prispevkov: 29
|
Objavljeno:
12 Jun 2009 13:08 |
|
palačinke uspele |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wwopaCL/]
[/url] |
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
12 Jun 2009 18:08 |
|
sisi je napisal/a: |
Po mojem vedenju tole ne bo šlo. Orehi vsebujejo precej maščobe in v kombinaciji z OH je to prepovedano. Žal. Ti jih samo prelij s čokolado, namesto marmelade in se posladkaj z njimi. Orehe pa si privošči kot malico v kombinaciji z manj mastnim sirom ali hruško, grozdjem ali pa kar tako.
|
Sem mislila skos, da grozdja ne smemo jest. Ali?
Offtopic, vem ... |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
12 Jun 2009 18:08 |
|
bib_bib je napisal/a: |
palačinke uspele |
Ful so fajne, a ne? :) Js jih obožujem :). |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
Psyche
Čveka
Pridružen/-a: 10.01. 2009, 20:00
Prispevkov: 251
|
Objavljeno:
12 Jun 2009 18:26 |
|
Grozdje je GI mislim da 45, tako imam v spominu. Ker ni nad 50 in ga imam ZELO rada, si ga privoščim :) Prav tako tudi kivi, ki ima GI 50. Pa ni videt da bi mi kaj dosti škodlo ;) |
_________________ Če si želi kdo nasvet ali pogovor o montiju, me lahko dobi na - https://www.facebook.com/crocheting.sanja |
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
25 Jun 2009 17:00 |
|
Na forumu sem zasledila, da nekatere jeste PZ palačinke tudi za večerjo. Ker imam največje probleme kaj naj jem za večerjo in mi ľe zmankuje idej, me zanima na kakąen način oz. s čim lahko jem PZ palačinke za večerjo.
Hvala |
|
|
|
|
oktober
Čveka
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK
|
Objavljeno:
25 Jun 2009 17:26 |
|
PZ palačinke si lahko narediš tudi za večerjo,če si za kosilo jedla beljakovine.Namaži pa si jih z marmelado bs,pusto skuto+marmelada...
Le pazi, da večerja ne bo prepozna in preobilna. |
_________________ ROZA |
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
25 Jun 2009 23:14 |
|
O hvala oktober,.... ja imam kar probleme s to večerjo Čeprav sem večkrat prebrala knjigo sem šele tukaj na forumu izvedela, da v primeru OH kosila ne moreš imet še OH večerje. In sedaj sem prav vse pomešala in nič več ne vem.
Aha potem če imam za kosilo recimo meso in še kakšno zelenjavo zraven (bučke, paprika, solata...) lahko za večerjo potem pojem PZ palačinke. Ali prav razumem?
Kaj pa za kosilo, ali tudi lahko kdaj jem PZ palačinke ? Ali recimo lahko PZ palačinke s kakšno zelenjavo ?
Hvala |
|
|
|
|
oktober
Čveka
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK
|
Objavljeno:
24 Avg 2009 21:00 |
|
Priznam,da meni niso nikoli ratale palačinke le z pz moko in radensko.Ful so se mi trgale.Tako,da sem sedaj z njimi obupala in si jih bom v naprej pripravljala tako,da bodo za drugo stopnjo.( pz moka,mlrko,jajce)
Kakšne so pa vaše izkušnje? |
_________________ ROZA |
|
|
|
Maruša
Čveka
Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77
|
Objavljeno:
25 Avg 2009 07:33 |
|
oktober, si poskusila dati zraven pecilni prašek? Jaz tudi včasih obupujem, ker se mi stalno trgajo, so predebele, se ne spečejo... Ampak ponavadi mi kar uspejo. Naredim pa res ornk tekočo maso, pa ponev res ful segrejem in šele ko vidim, da se že na zgornji strani peče, šele takrat obrnem.
Me pa jezi, kadar se mi ponesreči več kot polovico palačink (npr. včeraj so se mi vse trgale, razen ene 3 ali 4 so bile ok). |
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
25 Avg 2009 07:42 |
|
Men se zdi, da mora bit masa kr gosta. Js sm na začetku delala zlo redko pa sem mela precej problemov s peko. Zdej pa naredim gostejšo in se vseeno lepo razlije po ponvi, palačinke so pa vseeno fine :). Moraš najt tisto pravo gostoto ... Pa zdi se mi, da se bolje pečejo, če je zraven ajdova moka. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
25 Avg 2009 08:59 |
|
|
|
|
Maruša
Čveka
Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77
|
Objavljeno:
25 Avg 2009 09:25 |
|
dejca, pa se ti vseeno spečejo? Ker npr. na enem delu palačinke, ko pride malo bolj gosta masa, se meni nikakor ne spečejo. Kako gosta je ta masa? Se ti da mogoče enrkat izmerit sestavine? Jaz delam sicer vedno samo iz pirine moke. Bom probala dodat še malo ajdove.
dulci, jaz sem probala že oboje - vodo iz hladilnika in sobno temperaturo, pa nisem ugotovila razlike. |
|
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
28 Jan 2010 00:23 |
|
Ko jaz delam te palačinke delam vse "na oko". Vedno mi uspejo....no mogoče se mi kakšna strga, največ dve.Včasih jih naredim samo iz polnozrnate pšenične moke, kdaj dodam še pirino moko, dodam malček pecilnega in to je to. No jih pa nisem že kar nekaj časa naredila.
Ali katera naredi slano verzijo teh palačink? Jaz sem razmišljala, da bi v palačinke dala šampinjone ali pa špinačo. A bi bilo to dovoljeno ? Verjetno bi bilo OK.... |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
18 Feb 2010 11:12 |
|
oktober je napisal/a: |
Priznam,da meni niso nikoli ratale palačinke le z pz moko in radensko.Ful so se mi trgale.Tako,da sem sedaj z njimi obupala in si jih bom v naprej pripravljala tako,da bodo za drugo stopnjo.( pz moka,mlrko,jajce)
Kakšne so pa vaše izkušnje? |
Dve preprosti rešitvi:
- če želiš vseeno jesti palačinke na 1. stopnji (kar priporočam, ker imaš občutek, da ješ skoraj enako kot bi drugače), naredi bolj gosto maso. Meni se nikoli ne trgajo,
- ali pa maso enostavno natrgaj, ko se malo zapeče in si naredi šmorn, čez posipaj malo fruktoze... meni ful dobro.
Ojej, obujam stare teme |
|
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
20 Jan 2012 21:32 |
|
mene pa nekaj me zanima.. napisale ste, da orehov ne jest zraven palačink, ker so maąčobe. razumem, ja. Samo zakaj pa potem brez problemovlahko jemo polnozrnat kruh S SEMENI, ki so po sestavi isto maąčobe??? |
|
|
|
|
Eilinel
Začetnica
Pridružen/-a: 30.09. 2009, 11:09
Prispevkov: 21
Kraj: Vejtr siti
|
Objavljeno:
23 Feb 2012 15:01 |
|
Orehe, lešnike, mandlje, oreščke se lahko je zraven vsega - imajo samo 15 GI kot zelena solata. Sicer imajo veliko maščob, ampak so te dobre, nenasičene maščobe, omega 6. Zraven pašejo tudi arašidi, seveda v lupini, neosoljeni. |
|
|
|
|
|