Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2009 16:50 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine:

Testo:
20 dag polnozrnate pšenične moke
10 dag polnozrnate pirine moke
1/2 kocke kvasa
1/2 žličke sladkorja
1 žlička olivnega olja
malo soli
topla voda po občutku, lahko tudi Radenska

Dodatki 1:
1/2 čebule
1/2 manjše bučke
1/2 konz. šampinjonov v slanici
2 - 3 žlice domače paradižnikove omake
sol, poper
česen
origano in bazilika

Dodatki 2:
3 - 4 fileti vložene rdeče paprike
4 sladki feferoni
4 polpekoči feferoni

Postopek:
Moko vsujemo v skledo, dodamo olje in sol. Kvas stopimo v malo tople vode, dodamo sladkor in pustimo, da vzhaja. Vzhajan kvas vlijemo k moki in dolijemo toliko vode, da je testo gosto tekoče. Dobro premešamo s kuhalnico in pustimo, da vzhaja.

Pripravimo nadev:
čebulo sesekljamo in prepražimo na malo olja, da postekleni. Bučko po dolgem prerežemo in jo narežemo na zelo tanke lističe. Šampinjone na drobno narežemo. Oboje vsujemo na čebulo in še malo prepražimo. Dodamo paradižnikovo omako in vse ostale začimbe. Premešamo in odstavimo.
Posebej narežemo na kocke rdečo papriko in obe vrsti feferonov.
Dodatke 1 in 2 kar s kuhalnico vmešamo v vzhajano testo. Vse skupaj izgleda bolj pacasto, vendar naj vas to ne moti.
S čopičem namažemo pekač za mufine in z žlico nadevamo vanje dobljeno maso.
Pustimo, da vzhaja.
Pečemo na 180 stopinj 20 - 25 minut.

Mufini so zelo rahli.
Masa zadostuje za 12 mufinov.
Primerni so tudi za vegeterijance ali za ločevalno dieto na dan OH.

Vir: www.kulinarika.net

Razen parih sestavin (olje in sladkor, mislim, da bi šlo ...). Sicer pa 1 žlička olja ne bo škodila kaj preveč, namesto sladkorja pa - fruktoza.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2009 23:03 Odgovori s citatom Back to top

Pomoje bi šlo kr brez olja pa sladkorja oz. fruktoze.

Hvala za recept!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 22 Okt 2009 09:45 Odgovori s citatom Back to top

Kvas vzhaja tudi brez sladkorja... Vsaj meni.

Namesto olja pa se lahko da une papirčke, ki so prav za mufine.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
utrinek
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2010 15:26 Odgovori s citatom Back to top

U njami to je pa verjetno okusno,....bom kmalu naredila. Kdaj pa muffine jeste? Ali so primerni recimo za zajtrk?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2010 10:38 Odgovori s citatom Back to top

Tole je primerno za vse obroke dneva, se mi zdi. Lahko jih ješ za zajtrk, za kosilo ali pa včerjo. Js jih bom tut naredila :).

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
utrinek
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: 28 Jan 2010 00:14 Odgovori s citatom Back to top

Sem naredila danes te muffine in so res božanski. V muffine sem dala samo šampinjone (najprej sem popražila čebulo, nato dodala šampinjone, ne tiste iz konzerve,.... potem sem dodala še česen, peteršilj in paradižnik, nato sem to maso dodala v testo) . Res so dobr, tudi ostali hvalijo....tako da jih bom kar kmalu spet naredila.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 28 Jan 2010 11:18 Odgovori s citatom Back to top

Tut js sem jih naredila in so fini. Samo sem jih dala v papirčke za muffine - ne kul, ker se ful prilepi gor in se papirček ne odlušči stran, ampak ful gor ostane.
Sicer sem dala samo zelenjavo, ampak je pa odlično :)!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group