Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » PRVA stopnja
Avtor Sporočilo
snoopy
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 25.09. 2009, 20:54
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: 01 Okt 2009 17:25 Odgovori s citatom Back to top

Pozdravljeni vsi
Mene pa zanima:
- kako z zdrobljenim lanenim semenom ? Kolikor vem ima ogromno vlaknin in si ga dajem ob zajtrku v jogurt, je to OK?
- Danes sem nabavila 100% marmelado iz gozdnih sadežev, ma pa notri prečiščeni zgoščen grozdni sok in pektin in ne piše da kaj sladkorja, torej sklepam da nič, če je 100 sadje. Kaj pravite?
- pa kako je s polnozrnati durum testeninami?

Upam da se ne ponavljam kot kdo drugi a nisem uspela še popolnoma vsega foruma prebrskat Ne vem
P.S. Glavaoboli skor ponehali, tako da se očitno navajam na zeleni čaj bravo

_________________
"Train yourself to let go of everything you fear to lose."
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oktober
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: 01 Okt 2009 22:30 Odgovori s citatom Back to top

Zdrobljeno laneno seme tudi jaz pridno mešam v kruh,jogurte,kosmiče.Je ful dobro za prebavo,samo uživati je priporočljivo veliko tekočine.

Za marmelado pa nisem sigurna.Je treba pogledat,kaj je ta grozdni sladkor( isto kot fuktoza?)?''

_________________
ROZA
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 01 Okt 2009 23:51 Odgovori s citatom Back to top

Grozdni sladkor je glukoza (D-glukoza, paÄŤ ena izomera).

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoopy
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 25.09. 2009, 20:54
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: 03 Okt 2009 10:06 Odgovori s citatom Back to top

Ojla,

zopet mi ena stvar ni čist jasna... nimam knjige ampak je v procesu pridobivanja Vesel

Če jem za zajtrk kruh pa marmelado BS...a pol lahko še jogurt z lanenimi semeni, kr kao ne bi pol smela maščob? Sej izberem unga z manj maščob ampak vseeno..?
Kaj mislite?

Hvala in lep vikend vsem ČAW

_________________
"Train yourself to let go of everything you fear to lose."
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Eilinel
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 30.09. 2009, 11:09
Prispevkov: 21
Kraj: Vejtr siti

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2009 17:09 Odgovori s citatom Back to top

Ojla, Montinjačke!

Na forumu sem zasledila, da ena od uporabnic pravi, da fiľola ne smeą jesti ob recimo beljakovinah in OH, ampak samo ob zelenjavi.

V Prehrani po Montignacu pa piąe, da lahko stročnice jemo ob vsakem obroku, ker imajo zelo nizek GI. Kaj to velja tudi za fiľol ali sem spregledala kak droben tisk?????
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2009 08:17 Odgovori s citatom Back to top

Blo je rečeno, da fižola v zrnju se naj ne bi jedlo z beljakovinami, stročnat fižol pa lahko ješ povsod. Ampak v čist tanovi knjigi pa baje piše, da bi tut lahko z beljakovinami jedli fižol v zrnju, čeprav tega js še vedno ne prakticiram.

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2009 08:20 Odgovori s citatom Back to top

snoopy je napisal/a:
Ojla,

zopet mi ena stvar ni čist jasna... nimam knjige ampak je v procesu pridobivanja Vesel

Če jem za zajtrk kruh pa marmelado BS...a pol lahko še jogurt z lanenimi semeni, kr kao ne bi pol smela maščob? Sej izberem unga z manj maščob ampak vseeno..?
Kaj mislite?

Hvala in lep vikend vsem ČAW


Js tega ne bi prakticirala. Eno ali drugo.

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoopy
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 25.09. 2009, 20:54
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2009 17:20 Odgovori s citatom Back to top

Ja hvala Dejca

sem pa dobila knjigo končno in bo zdaj lažje... no ali pa še več vprašanj Embarassed
Ampak ste fajn in rade pomagate taj da hvala ČAW

_________________
"Train yourself to let go of everything you fear to lose."
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Katarina B
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 16.04. 2009, 22:14
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2010 14:17 Odgovori s citatom Back to top

Živjo.

Tudi sama imam nekaj nerazjasnjenih pojmov glede Montija. Nikakor mi ni jasna tale smetana, namreč kako lahko jemo smetano, medtem ko polnomastnega mleka ne??? A je poanta samo v obdelavi teh dveh izdelkov in zato lahko smetano uporabljamo (ker maščob ima še vedno veliko več kot mleko)?

To mi je nekako in približno jasno, ampak bom vseeno vprašala: z mesom, ribami, sirom (beljakovinami) lahko kombiniramo vse OH, ki imajo GI pod 35, torej kuhana čičerika, divji riž, sojini rezanci (khm, a te se tudi delijo na polnozrnate in bele?)... vse to je dovoljeno? Torej po tej logiki sojini rezanci z bolognese omako sploh niso napačni (ali pa tuno in smetano Vesel )... Ali pa rižota iz divjega riža z morskimi sadeži??

V temi s kruhom sem tole zasledila in se mi je čisto tako preblisnlo, namreč ni pomembno iz katerega žita je kruh ali testenine, važno je, da je vedno polnozrnato? Ker jaz sem se pšenici izogibala ravno s piro, ampak pri tem pozabila preverjati če je le ta polnozrnata ali bela....

Pa še to, Montignac velikokrat navaja Brie kot enkraten poobedek, ampak ta sir je eden najmastejših... Kako je pa s tem?

Najlepša hvala za odgovore,

Katarina
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2010 15:01 Odgovori s citatom Back to top

Hej Katarina.


Js osebno smetane ne uporabljam z izjemo lahke kisle pa še te zelo zelo redko. Nekako ne sodi v koncept zaradi svojih maščob.
Sojini rezanci z bolognese omako so napaka, ker vsebujejo ponavadi samo 30 % soje, ostalo je pa pšenična moka. Tut rižota iz divjega riža pa morski sadeži na žalost ne gredo skupaj.
Mislim, da pira ma v osnovi nižji GI kot pšenica, prav tako rž. Mi delamo kruh iz PZ pšenične moke, malo ržene in malo ajdove.
Brie je pa v redu poobedek po beljakovinski hrani :). Vsekakor boljše kot peciva, piškoti in čokoladke ;).

Pozdravček in uspešno hujšanje!!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
EdithPiaf
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 11.08. 2008, 19:53
Prispevkov: 20
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2010 13:05 Odgovori s citatom Back to top

fižol je beljakovina, tako da mislim, da gre s klobaso v eni fajn mineštri :hihi

_________________
Zopet ne spravim na rit prav nič
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krnekixx
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 16.08. 2010, 14:09
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 16 Avg 2010 14:13 Odgovori s citatom Back to top

Podrav!

Še ena nova na montignacovi dieti. Se še mal lovim okoli tega in okoli foruma, ma bom že pogrunatala. Sem pa danes začela z dieto, prej sem prebrala knjigo in šla danes v špar v nabavo Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group