Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 14 Feb 2008 08:11 Odgovori s citatom Back to top

Ojla, punce! Se mi ni ljubilo na novo pisat recepta, tako da se copy pastala kar tistega z neta, po katerem sem jaz kuhala :P ;) Samo s to razliko da sem jaz delala iz zamrznjenih gozdnih sadežev in sem morala dati več fruktoze, ker je bila s 7dekagrami vseeno prekisla. Verjetno je s svežim sadjem drugače. Predvidevam, ker sem tisto marmelado jeseni kuhala iz samih sliv brez fruktoze.




JAGODNA MARMELADA
Danes popoldne sem kuhala jagodno marmelado. Ko jih daš v kozico, jih je treba kar takoj potlačiti s tlačilko za pire, da se ne začnejo žgati. Po slabih 10-ih minutah sem dodala na 60 dag jagod 7 dag fruktoze, 1/2 žličke želina in sok polovice limone. V naslednjih 10-ih minutah je želiralo, sem morala biti kar hitra s pogretimi kozarčki. Zavila sem v deko, čez noč se bo počasi ohladilo.

Evo, poročilo iz prve roke. Zvečer sem poskusila tisto žlico marmelade, kar je ostalo viška pri zadnjem kozarčku. Kar ne morem verjeti, kako je to polno okusa jagod in sladko, za moj sedanji okus celo preveč. In da lahko to jem kot vsako sadje brez strahu pred dvigom krvnega sladkorja? Neverjetno. Le zakaj sem skuhala samo 6 majhnih kozarčkov? Se grem hitro zmenit še za eno rundo, potem bo pa jagod res konec.

Aja, kuhala sem v štirih kozicah naenkrat. Samo moraš si vse prej pripraviti, ker potem je tistih 20 minut zelo hitrih, nimaš časa okoli iskati stvari ali šele tehtati. V eni uri sem imela vse končano od čiščenja jagod do pomite posode.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
lana
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
Prispevkov: 68
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16 Feb 2008 18:38 Odgovori s citatom Back to top

js bi pa mela marmelado iz pomaranč..a lahko uporabim ta recept ali pa če ima katera kašnega drugega preizkušenega za pomaranče, lepo prosim.. ;)

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2008 17:18 Odgovori s citatom Back to top

Misliš, da ni to "prevodeno" sadje. Jaz ne vem, nimam izkušenj s tem, ampak jaz bi dodala vsaj kako jabolko Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
lana
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
Prispevkov: 68
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2008 17:44 Odgovori s citatom Back to top

verjetno imaš prav..bom poskusla tako..vem za odlične pomarančne angleške marmelade..samo ne vem kako se naredijo..

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 28 Maj 2008 16:49 Odgovori s citatom Back to top

Zdele bom probala mal jagodne marmelade skuhat. Ima tašča jagodke in je rekla, da so zanič. Pa sem rekla, da za marmelado so OK pa mi jih je ponudla. So res take bolj trde. Oni pravijo, da so drva.

No, zdaj me pa zanima, ker sem brez tehtnice, kako hudiča naj vem, kolk fruktoze naj dam notr? In če lahko dam en nariban jabuk not namest želeja.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 28 Maj 2008 16:56 Odgovori s citatom Back to top

Ja, lahko, ampak jabolko naj bo z olupkom vred- sem nekje prebrala Ne vem fruktoza naj bi pa bila 4x bolj sladka od navadnega sladkorja, ampak jaz bi rekla, da to ne drži. Daj jo najprej pol toliko kot bi dala sladkorja, pol pa probaj, ker je odvisno tudi od tega "kako sladka si" :lol
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 28 Maj 2008 19:45 Odgovori s citatom Back to top

sem neki spackala. Bomo videli, kakšno bo, ko se shladi.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2009 14:17 Odgovori s citatom Back to top

Včeraj sem kupila en paket zmrznjenih jagod (250g) in en paket zmrznjenih gozdnih sadežev (250g). Danes sem jih odtajala, not narezala še 4 zelo majhne domače kivije, ker baje vsebujejo velik pektina, zlila sok ene mini limone in malo vode, no pa seveda 10 dag fruktoze.
To sem kuhala na malem ognju enih 10 do 15 minut, dokler se mi ni zdelo dovolj gosto in nalila v dva kozarčka. Zdaj se hladi. Upam, da bo ok.

Sem bla pa kar malo razočarana, ker je blo tko malo.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 06:56 Odgovori s citatom Back to top

Kaj pa breskvovo marmelado je katera že kuhala?

Jaz bom poskusila danes, pa poročam.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 10:14 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem jo letos prvič. Je za pojest, sem kar precej kuhala, pa želin sem dodala, da je zgostla. Samo je pa fajn dat noter še kar, kar da kislino, ker breskve so brez kisline skoraj.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 10:40 Odgovori s citatom Back to top

Me smo kuhale breskovo marmelado pa je dobra. Samo smo mogle dat notr ful več pektina kot v ostale marmelade, da ni tekoča. Mi je pa boljša kot marelična. Drugače je bla pa še češnjeva ful dobra pa malinova pa figova z jabolki. Mmmmm :). Smo nakuhale za kr neki časa :).

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 10:54 Odgovori s citatom Back to top

hmm.. zdaj sem pa zmedena.. želin ali pektin? Ne vem Koliko pa?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 12:33 Odgovori s citatom Back to top

A ni v želinu tko ali tako pektin?

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 13:16 Odgovori s citatom Back to top

Ja, v želinu je osnova pektin. Jaz samega pektina nisem iskala.

Naj bi pa zgostila kisla jabolka, kivi in slive. Jaz sem eno marmelado delala brez pektina pa z nekaj bolj zelenimi slivami in je bla ful gosta.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 13:22 Odgovori s citatom Back to top

hm, škoda, da tole nisem včeraj videla, ker mi je stara mama ponujala slive.. Rolling Eyes Ah, bom probala kar tale želin, pa bomo videli kako bo.

Koliko pa mislite, da bi morala dati fruktoze na cca. 20 breskev? Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 13:31 Odgovori s citatom Back to top

Jaz tega ne uporabljam, ker niti ne delam domače marmelade. In ne vem, če je dovoljeno. Ne vem

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 13:51 Odgovori s citatom Back to top

Maruša je napisal/a:
hm, škoda, da tole nisem včeraj videla, ker mi je stara mama ponujala slive.. Rolling Eyes Ah, bom probala kar tale želin, pa bomo videli kako bo.

Koliko pa mislite, da bi morala dati fruktoze na cca. 20 breskev? Ne vem

Jaz sem dala kar "od oka". Čene pa malo pokuhaš, pa zliješ eno žlico na tenko na en mrzel krožnik, da se takoj ohladi in probaš sladkost pa še trdoto vidiš.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 07:30 Odgovori s citatom Back to top

Evo, moje poročilo. Iz 2 kg izkoščičenih breskev sem dobila 5,5 kozarčkov marmelade (tistih malih kozarčkov).

Dala sem pa zraven dve vrečki pektina, eno jabolko, sok ene limone in ene pomaranče in cca. 300 g fruktoze.

Marmelada je ful dobra, samo za moj okus je preveč sladka, tako, da bom dala naslednjič samo cca. 150 g fruktoze.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group