Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2009 14:31 Odgovori s citatom Back to top

Testo:
6 jajc
6 žlic fruktoze
6 žlic mletih orehov (morajo biti suhi)
1/2 pecilnega praška

Nadev:
2 kisli smetani
2 vanilij praška (raje ne)
malo orehov po okusu
sveže sadje (jagode, borovnice, maline).

Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg. Nato gladko zmešamo (z mešalnikom) rumenjake in fruktozo. Masi dodamo orehe, pecilni prašek in sneg ter vse skupaj ročno zmešamo s kuhalnico. Dobljeno maso damo peči. Obvezno uporabljamo peki papir. Spečeno testo položimo na kuhinjsko krpo in vse skupaj zvijemo ter počakamo, da se ohladi. Ohlajeno testo razvijemo in nanj nasujemo sadje (narezano na čim manjše koščke) ter premažemo z nadevom.


VIR

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2009 11:47 Odgovori s citatom Back to top

Tale recept sem včeraj sprobala. Njamsi, samo to lahko rečem, so vsi pohvalili - poleg mene, ki so vsi ne-montijevci. Manjka pa čas in temperatura pečenja. Zato dodajam: maso za testo pečeš na 200 stopinj C enih 10 minut ali na 180 stopinj C enih 15 minut, rajši manj kot več, da ni preveč zapečeno, ker se drugače trga (te podatke sem drugje našla), že tako pa rata zaradi fruktoze bolj rjavo testo. Probaš z zobotrebcam, da ni še kej tekoče. Uporabila sem pa zmrznjeno sadje (mešano - maline, borovnica, jagode - mislim, da je Natureta), ki sem jih malo odtalila in potem malo pokuhala v vodi, samo, da je zavrelo - se je potem še malo namočila rolada od soka, ki ga rata veliko od tega kuhanja, zato sem ga večino odlila stran ... Je pa to zelo hiter recept. En-dva-tri, vse končano, je pa malo packarije, seveda, pa nič zato. Če se ti mudi, da hitro ponudiš, daš v skrinjo za enih deset minut, drugače se pa hrani v hladilniku.

ČAW

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group