Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
06 Mar 2009 14:31 |
|
Testo:
6 jajc
6 žlic fruktoze
6 žlic mletih orehov (morajo biti suhi)
1/2 pecilnega praška
Nadev:
2 kisli smetani
2 vanilij praška (raje ne)
malo orehov po okusu
sveže sadje (jagode, borovnice, maline).
Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg. Nato gladko zmešamo (z mešalnikom) rumenjake in fruktozo. Masi dodamo orehe, pecilni prašek in sneg ter vse skupaj ročno zmešamo s kuhalnico. Dobljeno maso damo peči. Obvezno uporabljamo peki papir. Spečeno testo položimo na kuhinjsko krpo in vse skupaj zvijemo ter počakamo, da se ohladi. Ohlajeno testo razvijemo in nanj nasujemo sadje (narezano na čim manjše koščke) ter premažemo z nadevom.
VIR |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
malen@
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
20 Apr 2009 11:47 |
|
Tale recept sem včeraj sprobala. Njamsi, samo to lahko rečem, so vsi pohvalili - poleg mene, ki so vsi ne-montijevci. Manjka pa čas in temperatura pečenja. Zato dodajam: maso za testo pečeš na 200 stopinj C enih 10 minut ali na 180 stopinj C enih 15 minut, rajši manj kot več, da ni preveč zapečeno, ker se drugače trga (te podatke sem drugje našla), že tako pa rata zaradi fruktoze bolj rjavo testo. Probaš z zobotrebcam, da ni še kej tekoče. Uporabila sem pa zmrznjeno sadje (mešano - maline, borovnica, jagode - mislim, da je Natureta), ki sem jih malo odtalila in potem malo pokuhala v vodi, samo, da je zavrelo - se je potem še malo namočila rolada od soka, ki ga rata veliko od tega kuhanja, zato sem ga večino odlila stran ... Je pa to zelo hiter recept. En-dva-tri, vse končano, je pa malo packarije, seveda, pa nič zato. Če se ti mudi, da hitro ponudiš, daš v skrinjo za enih deset minut, drugače se pa hrani v hladilniku.
 |
_________________ malen@
 |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|