Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Ostalo
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2008 13:55 Odgovori s citatom Back to top

da najprej razčistimo! ajdova kaša je dovoljena. kaj pa ajdova moka? po moje, če nima nobenih dodatkov, je občasno sprejemljiva. kaj menite?

me pa zanima tudi glede ajdovih žgancov. se jih dobi v trgovini ali si jih moraš narediti sam iz ajdove moke? Embarassed potem prosim za recept.

če tema že obstaja, se moderatorki sonji opravičuje in prosim, da temo izbriše.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2008 21:25 Odgovori s citatom Back to top

nobena ne ve? Ne vem

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2008 14:28 Odgovori s citatom Back to top

Elca, pojma nimam. Saj v palačinke damo eno žlico ajdove moke a ne?

Žgance pa skuhaš tako da zavreš osoljeno vodo in noter vsuješ moko. Potem to kuhaš kar v kupčku in noter narediš jamico v sredino. Pojma nimam koliko časa se kuha, se pa spomnim, ko je to delala moja stara mama. No, ko je blo kuhano, je večino vode odlila in razmešala, dolila vodo če je bilo pregosto. Ko se je naredil en velik žganec, je pa na manjše žgančke razdrobila. Ona je to potem zabelila z ocvirki al pa zalila z mlekom. Ziher dobiš kje recept za žgance. S čim bi jih pa ti jedla?

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2008 14:30 Odgovori s citatom Back to top

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10330

Tukaj imaš postopek. Belo moko in ocvirke pa ignoriraj. Probaj naredit in posreduj info, kako je uspelo.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2008 20:29 Odgovori s citatom Back to top

hvala bom poskusila! OK

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 09:27 Odgovori s citatom Back to top

Skuhaš nekaj ajdove kaše, počakaš, da se ohladi, odcediš, dodaš: jajce, zelenjavo - katero pač želiš (špinača, blitva, bučke, korenje - sm zaznala, da ga je po novem dovoljeno jest, ker ima nizek GI :D, ...), lahko samo eno vrsto zelenjave, pač po želji, čebula, česen, peteršilj, sol, poper, česen v prahu, malo polnozrnate moke (pšenična ali pirina), malo ajdove moke, ker drugač skupaj ne drži (razvidno iz receptov za pz palačinke). Oblikuješ polpete in jih spečeš na olivnem olju.

Opomba: če se to dela samo za enega, daš vsega bolj malo, ker se kaša zelo nakuha, če daš pa zraven še zelenjavo, je pa tega ogromno. Sicer so pa tako dobri, da jih lahko je vsa družina. Pa še hecno je, ker imajo okus kot polpeti s faširanim mesom (skoraj jezik)

Njami. Dober tek! Zraven lahko ješ tudi kakšno solato ali pa samostojno.

Sicer ne vem, če obstajajo pz drobtine, da bi jih dal zravn za oblikovanje, pa vendar. Tudi z ajdovo moko drži.

Mogoče je vmes kak kiks po montiju?

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 09:44 Odgovori s citatom Back to top

še nekaj sem pozabila. drugače se da notri v ta recept tudi sir. v našem primeru lahki :D

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 11:51 Odgovori s citatom Back to top

ajdova kasa, moka, jajca, sir, olivno olje... nisem ravno prepricana da gre tole vse skupaj... OH, beljakovine in mascoba... jaz ne bi, ne na prvi in ne na drugi stopnji (razen tisto dovoljeno odstopanje).

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 12:00 Odgovori s citatom Back to top

se pravi, da bi pa lahko šlo, brez jajc in sira, da zmešaš vse ostalo in daš npr. pečt v pekač ... ???

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 12:03 Odgovori s citatom Back to top

to je pa ze cisto nekaj drugega... pa da se pece v pecici na peki papirju.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 12:58 Odgovori s citatom Back to top

Samo ne vem, če se bo kaaj skupaj držalo, ker jajce je ponavad lepilo...

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2008 13:00 Odgovori s citatom Back to top

Verjetno bo morala "masa" nekaj casa stati v hladilniku, da se jo bo dalo oblikovati Ne vem

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
karfijola
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 02.11. 2008, 21:38
Prispevkov: 8
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2008 23:01 Odgovori s citatom Back to top

Hej!

Ali ima katera kakšo idejo za ajdov kruh (lahko v kruhomatu ali pa tudi ne)... sem dobila 2kg ajdove moke iz biološke kmetije in sedaj iščem ideje za kaj vse bi jo lahko uporabila... kava

še nekaj o ajdovih žgancih: kaj pa naj potem zraven jem? oz. kaj lahko zraven jem? mleko, kislo mleko?

hvala!

_________________
Novim zmagam naproti!

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2008 07:15 Odgovori s citatom Back to top

Menda je ajdova moka odlična kot dodatek k PZ pšenični moki, če delaš palačinke Ne vem Sem nekje brala, da deluje kot vezivo Ne vem Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2008 08:15 Odgovori s citatom Back to top

Ajdovega kruha ne moreš delati iz same ajdove moke, ker je čisto zanič (preizkušeno). Jaz ajdovo moko uporabljam skupaj s PZ, samo ne preveč. Manj kot polovico ajdove. Ponavadi dodam dve pesti orehov in tak kruhek je dober, kot potica. Pravo crkljanje. (pa seveda brez sladkorja, samo kvas, voda in sol)

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
karfijola
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 02.11. 2008, 21:38
Prispevkov: 8
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2008 11:22 Odgovori s citatom Back to top

hvala. danes, ko se bom spravila peči kruh bom probala to z ajdo OK

_________________
Novim zmagam naproti!

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group