Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 15:48 Odgovori s citatom Back to top

Potrebujemo:

- 2 do 3 kg na drobno narezanega kislega zelja
- 1 do 2 kg svinjskih kotletov ali vratovine
- 200 g dimljene slanine
- svinjsko mast (lahko tudi olje)
- čebulo
- mleto sladko (ali pekočo) papriko
- vegeto
- zelenjavno kocko
- lovorjev list
- česen
- mleti poper
- 1 do 2 dcl belega vina

Priprava:

V veliko posodo damo malo več svinjske masti (ali olja) in dodamo sesekljano čebulo. Ko čebula zarumeni, ji dodamo še na drobno narezano dimljeno slanino in prepražimo. Nato dodamo odcejeno, na drobno narezano kislo zelje, začinimo z mleto sladko papriko (ne veliko, po želji je lahko tudi ostra), mleti poper, malo vegete, eno zelenjavno kocko (če je zelje slano, ne veliko), lovorjev list, na drobno narezan česen in belo vino.

Na zmernem ognju pražimo vsaj uro do dve, dokler se zelje ne skuha in vsakih par minut premešamo, da se ne prime posode. Lahko dodamo tudi malo vode, na koncu pa z dolivanjem prenehamo in mešamo toliko časa, da vsa voda izpari.

Ko je kislo zelje malo ohlajeno, ga damo v pekač. Na dno pekača damo kislo zelje, nato damo čez vse kislo zelje svinjske kotlete ali vratovino (naoljene in začinjene), čez kotlete oziroma vratovino damo ponovno kislo zelje. Vse skupaj damo peči v pečico in pečemo uro do dve oziroma toliko časa, da se zgornja plast zelja precej zapeče oziroma že kar počrni.

Vir: www.kmetija.24ur.com

P.s.: Sem zadnje čase nekam na zelje in svinjino mahnjena. Nasvet: kar ni po Montiju, vrzite ven ali nadomestite.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 17:16 Odgovori s citatom Back to top

Ven vrzi vegeto, zelenjavno kocko, pa čimmanj maščobe, pa bo čisto po Montiju.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group