 |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 18:15 |
|
priprava 15 minut, kuhanje 15 minut
Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 zrezki svinjske ribice (8, če so majhni)
- 4 nasekljane šalotke
- 2 dl belega vina
- 3 ali 4 paradižnikove žlice mezge
- oljčno olje
- dišavnice (npr. mešanica suhega rožmarina, bazilike, majarona, timijana, šetraja, lovora)
- sol, poper
1. Na majhnem ognju na dveh žlicah olja prepražimo šalotko, da postekleni.
2. Zalijemo z blim vinom in med mešanjem kuhamo okoli 5 minut
3. Dodamo paradižnikovo mezgo in jo dobro premešamo. Osolimo, poporamo in prilijemo žlico oljčnega olja. Pustimo na toplem toliko da se ne ohladi.
4. V drugo ponev damo 3 žlice olja in na tem z obeh strani počasi popečemo zrezke iz svinjske ribice, ki smo jih prej temeljito natrli s suhimi, mletimi dišavnicami. Solimo in popramo.
5. Zrezke položimo na ogrete krožnike in jih prelijemo z omako.
PRIPOROČENE PRILOGE
1. Paradižnik po provansko
2. Popečene bučke
3. Ratatuj (poletna zelenjava v kozici) |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|