Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 18:15 Odgovori s citatom Back to top

priprava 15 minut, kuhanje 15 minut

Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 zrezki svinjske ribice (8, če so majhni)
- 4 nasekljane šalotke
- 2 dl belega vina
- 3 ali 4 paradižnikove žlice mezge
- oljčno olje
- dišavnice (npr. mešanica suhega rožmarina, bazilike, majarona, timijana, šetraja, lovora)
- sol, poper

1. Na majhnem ognju na dveh žlicah olja prepražimo šalotko, da postekleni.
2. Zalijemo z blim vinom in med mešanjem kuhamo okoli 5 minut
3. Dodamo paradižnikovo mezgo in jo dobro premešamo. Osolimo, poporamo in prilijemo žlico oljčnega olja. Pustimo na toplem toliko da se ne ohladi.
4. V drugo ponev damo 3 žlice olja in na tem z obeh strani počasi popečemo zrezke iz svinjske ribice, ki smo jih prej temeljito natrli s suhimi, mletimi dišavnicami. Solimo in popramo.
5. Zrezke položimo na ogrete krožnike in jih prelijemo z omako.

PRIPOROČENE PRILOGE
1. Paradižnik po provansko
2. Popečene bučke
3. Ratatuj (poletna zelenjava v kozici)

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group