 |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 18:10 |
|
(Montignacovi recepti in jedilniki, str. 273)
Sestavine:
750 g IZKOŠIČENIH ČEŠENJ
2 dcl MLEKA
2 dcl SLADKE SMETANE
6 JAJC
60 g FRUKTOZE V PRAHU
2 žlici RUMA
VANILIJEV EKSTRAKT
Priprava:
Mleko in smetano segrevamo, ne da bi zavrelo, in nato pustimo, da se ohladi. V veliki skleni stepamo jajca in fruktozo. Postopoma dodajamo mleko in smetano ter ves čas mešamo. Dodamo rum in nejak kapljic vanilijevega ekstrakta. Češnje razporedimo po pekaču in jih prelijemo z jajčno mešanico. Pečemo 50 minut na 130°C. Preden posrežemo, pogačo popolnoma ohladimo. Lahko tudi v hladilniku.
Pogača je za 5 oseb.
Priprava: 15 minut
Pečenje: 50 minut |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
flicka
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
13 Mar 2008 22:55 |
|
Fruktoza v prahu? Kakšna pa je to? Jaz imam uno od Schneekoppe, ki je podobna navadnemu belemu sladkorju na pogled...če katera ve, koliko moram dat takšne fruktoze, se priporočam..tole bi si spekla v soboto. |
_________________
 |
|
|
 |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
14 Mar 2008 10:21 |
|
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|