Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 17:59 Odgovori s citatom Back to top

12 artičok (ali 20 manjših)
suho belo vino
kis
2 limoni
12 listov lovora
2-3 klinčka
origano
peteršilj
poper v zrnju, olivno olje


Artičoke očistite in jim odrežite steblo. Če so prevelike, jih razrežite na četrtinke. Dajte jih v lonec in prelijte z vodo, ki ste ji dodali limonin sok, zato da ne potemnijo.
Dodajte 1/2l vode in pol kozarca kisa, klinčke, sol in kuhajte 20 minut. Kuhane artičoke vzamite ven in jih obrnite na bomabažni krpi na glavo, da se odcedijo. Dlje ko jih boste pustili (lahko tudi nekaj ur), boljše bodo. Če bodo listi mokri, do njih ne bo moglo prodreti olje in jih začiniti.

Odcejene artičoke zložite v steklene posode. pokrijte z olivnim oljem, začinite z lovorjem, origanom, poprom v zrnju in šopkom narezanega peteršilja. Posodo hermetično zaprite in shranite na temnem mestu vsaj teden dni preden z artičokami postrežete.

(Idealno za kakše bolj svečane obroke, ali takrat, ko imamo več ljudi naročenih na obrok-praznovanja)

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group