![Montignac Seznam forumov Montignac Seznam forumov](templates/ColinPurple/images/phpbb2_logo.jpg) |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
![](images/avatars/montignac/230872885489ad80781f76.jpg)
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 17:59 |
|
12 artičok (ali 20 manjših)
suho belo vino
kis
2 limoni
12 listov lovora
2-3 klinčka
origano
peteršilj
poper v zrnju, olivno olje
Artičoke očistite in jim odrežite steblo. Če so prevelike, jih razrežite na četrtinke. Dajte jih v lonec in prelijte z vodo, ki ste ji dodali limonin sok, zato da ne potemnijo.
Dodajte 1/2l vode in pol kozarca kisa, klinčke, sol in kuhajte 20 minut. Kuhane artičoke vzamite ven in jih obrnite na bomabažni krpi na glavo, da se odcedijo. Dlje ko jih boste pustili (lahko tudi nekaj ur), boljše bodo. Če bodo listi mokri, do njih ne bo moglo prodreti olje in jih začiniti.
Odcejene artičoke zložite v steklene posode. pokrijte z olivnim oljem, začinite z lovorjem, origanom, poprom v zrnju in šopkom narezanega peteršilja. Posodo hermetično zaprite in shranite na temnem mestu vsaj teden dni preden z artičokami postrežete.
(Idealno za kakše bolj svečane obroke, ali takrat, ko imamo več ljudi naročenih na obrok-praznovanja) |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
![](templates/ColinPurple/images/spacer.gif) |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|