Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 14:26 Odgovori s citatom Back to top

1 kg nemastnega svinjskega stegna
400 g nalistane čebule
400 g paprik različnih barv
200 g brstičnega ohrovta
5 strokov česna
dišavnice in začimbe po okusu
lovorjevo listje
sol, poper, olivno olje

Svinjsko stegno operemo in dobro osušimo. Natremo ga s soljo in poprom ter pošpricamo z olivnim oljem. Pustimo ga počivati v hladilniku vsaj eno uro, lahko pa ga tako pripravimo že dan popreje. Višjo posodo segrejemo in v njej na vseh straneh popečemo svinjsko stegno, da porumeni. Posodo pokrijemo in meso pečemo kakšne pol ure.
V tem času pripravimo ostale sestavine. Čebulo in paprike narežemo na lističe, česen nasekljamo, brstični ohrovt pa zgolj očistimo zunanjih listov. Z vsem tem prekrijemo meso, posujemo z začimbami in dodamo lovorjevo perje. Posodo prestavimo v že ogreto pečico, kjer spečemo do konca. Po potrebi dolijemo malo vode.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group