 |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 14:26 |
|
1 kg nemastnega svinjskega stegna
400 g nalistane čebule
400 g paprik različnih barv
200 g brstičnega ohrovta
5 strokov česna
dišavnice in začimbe po okusu
lovorjevo listje
sol, poper, olivno olje
Svinjsko stegno operemo in dobro osušimo. Natremo ga s soljo in poprom ter pošpricamo z olivnim oljem. Pustimo ga počivati v hladilniku vsaj eno uro, lahko pa ga tako pripravimo že dan popreje. Višjo posodo segrejemo in v njej na vseh straneh popečemo svinjsko stegno, da porumeni. Posodo pokrijemo in meso pečemo kakšne pol ure.
V tem času pripravimo ostale sestavine. Čebulo in paprike narežemo na lističe, česen nasekljamo, brstični ohrovt pa zgolj očistimo zunanjih listov. Z vsem tem prekrijemo meso, posujemo z začimbami in dodamo lovorjevo perje. Posodo prestavimo v že ogreto pečico, kjer spečemo do konca. Po potrebi dolijemo malo vode. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|