Avtor |
Sporočilo |
mojcad
Čveka
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 18:29
Prispevkov: 103
|
Objavljeno:
27 Feb 2012 18:37 |
|
250 g moke
1 dcl olivnega olja
70 g mletih orehov
3 žlice sladkorja v prahu
3 žlice vode
ščepec soli
mleta fruktoza za posip
V moko zmesamo olivno olje, dodamo vse suhe sestavine in jih med seboj premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo testo.
Takoj oblikujemo klobaso, jo narežemo na centimetrske kolobarčke in oblikujemo rogljičke.
Pečemo jih 10 minut v ogreti pečici na 180 stopinj.
Pečene in na pol ohlajene povaljamo v mleti fruktozi.
Recept je prirejen iz kulinarike. |
_________________ |
|
|
|
mojcad
Čveka
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 18:29
Prispevkov: 103
|
Objavljeno:
27 Feb 2012 18:44 |
|
namesto sladkorja bi mogla it fruktoza :D sem pozabla popravit :) |
_________________ |
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
28 Feb 2012 10:22 |
|
mojcad, si sprobala tale receptk? Orehovi rogljički so mi naajboljąi piąkoti(če ne ątejem grančereale klasik:))!! maą kąno slikco? |
|
|
|
|
mojcad
Čveka
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 18:29
Prispevkov: 103
|
Objavljeno:
29 Feb 2012 11:03 |
|
nisem se sprobala ... ma v kratkem bom.
V soboto sprobam cokoladno pomarancno torto - med temi recepti. Bova z dragim naznanla starsem da se porociva - drzite pesti :DDDD :))))
Sem pa drugace sprobala kokosove piskotke - so res full fini. |
_________________ |
|
|
|
mojcad
Čveka
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 18:29
Prispevkov: 103
|
Objavljeno:
29 Feb 2012 11:04 |
|
ah ja ... kako se pa slikce gor prilimajo??? |
_________________ |
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
29 Feb 2012 15:56 |
|
hm, za slikce nevem kako se nalimajo:/.. sem pa jaz ľe delala podobno kot pomarančno torto, samo da sem naredila po receptu http://www.kulinarika.net/recepti/3454/sladice/cokoladna-torta-brez-moke/
sestavine sem prilagodila(fruktoza..), pa mi je priąla ravno prav visoka za pekač s premerom 20cm, prerezala po sredini in namazala z marelčno marmelado, pa ąe po vrhu, pol pa čokolada čez.. in je nastala krasna torta ala sacher, servirano z veliko smetane, je precej nasitno, ampak..čisto po montiju |
|
|
|
|
Eilinel
Začetnica
Pridružen/-a: 30.09. 2009, 11:09
Prispevkov: 21
Kraj: Vejtr siti
|
Objavljeno:
29 Feb 2012 16:52 |
|
Jst pa danes nardim Montijevo strjenko. Me malo preveč zdeluje ta sakramenski PMS. |
|
|
|
|
mojcad
Čveka
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 18:29
Prispevkov: 103
|
Objavljeno:
01 Mar 2012 21:11 |
|
ma nekaj mi ni jasno punce ... smetana za stepanje? obstaja katera brez sladkorja?
wow ta mlada bom probala tvojo varianto ... fino fino :) hvala ... bom porocala! :) |
_________________ |
|
|
|
ta*mlada
Čveka
Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
06 Mar 2012 11:11 |
|
malo pozno mojcad, a vseeno, vse smetane(alpska, tuą, merkator) so brez sladkorja,
RAZEN RASTLINSKE (ki pa itak baje ni dobra ker so spet hidrogenirane rastlinske maąčobe, ki grejo v celulit) |
|
|
|
|
mojcad
Čveka
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 18:29
Prispevkov: 103
|
Objavljeno:
06 Mar 2012 18:05 |
|
se mi je vedno zdelo da so sladkane ker imajo sladek okus :) morem prebrat deklaracijo :) |
_________________ |
|
|
|
|