Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 18 Jan 2010 14:23 Odgovori s citatom Back to top

Za ljubitelje parmezana... preprosto in okusno...

Sestavine:
4 do 6 kosov puste svinjske vratovine
cca. 200 g parmezana v kosu
cca. 3 dl sladke smetane

Priprava:
Naribamo parmezan. Dno ustrezno velikega pekaca posujemo s polovico parmezana, na parmezan zlozimo meso, po katerem potresemo drugo polovico parmezana in vse skupaj zalijemo s toliko smetane, da je meso pokrito. Pecemo v pecici na 180 do 200 stopinjah, dokler meso ni mehko, omaka gostljata, sir pa rahlo zapecen (cca. eno uro, odvisno od debeline zrezkov). Ce se nam zdi, da je omake premalo, lahko proti koncu pecenja dolijemo se malo smetane. Mesa zaradi parmezana ni treba niti soliti niti poprati.

Kot prilogo lahko monti jedcem ponudite cvetaco (ta po mojem okusu najbolj pase zraven). Vsem ostalim ne-monti jedcem pa ponudite se riz ali testenine.

vir: kulinarika.net

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group