Avtor |
Sporočilo |
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
21 Okt 2009 16:50 |
|
Sestavine:
Testo:
20 dag polnozrnate pšenične moke
10 dag polnozrnate pirine moke
1/2 kocke kvasa
1/2 žličke sladkorja
1 žlička olivnega olja
malo soli
topla voda po občutku, lahko tudi Radenska
Dodatki 1:
1/2 čebule
1/2 manjše bučke
1/2 konz. šampinjonov v slanici
2 - 3 žlice domače paradižnikove omake
sol, poper
česen
origano in bazilika
Dodatki 2:
3 - 4 fileti vložene rdeče paprike
4 sladki feferoni
4 polpekoči feferoni
Postopek:
Moko vsujemo v skledo, dodamo olje in sol. Kvas stopimo v malo tople vode, dodamo sladkor in pustimo, da vzhaja. Vzhajan kvas vlijemo k moki in dolijemo toliko vode, da je testo gosto tekoče. Dobro premešamo s kuhalnico in pustimo, da vzhaja.
Pripravimo nadev:
čebulo sesekljamo in prepražimo na malo olja, da postekleni. Bučko po dolgem prerežemo in jo narežemo na zelo tanke lističe. Šampinjone na drobno narežemo. Oboje vsujemo na čebulo in še malo prepražimo. Dodamo paradižnikovo omako in vse ostale začimbe. Premešamo in odstavimo.
Posebej narežemo na kocke rdečo papriko in obe vrsti feferonov.
Dodatke 1 in 2 kar s kuhalnico vmešamo v vzhajano testo. Vse skupaj izgleda bolj pacasto, vendar naj vas to ne moti.
S čopičem namažemo pekač za mufine in z žlico nadevamo vanje dobljeno maso.
Pustimo, da vzhaja.
Pečemo na 180 stopinj 20 - 25 minut.
Mufini so zelo rahli.
Masa zadostuje za 12 mufinov.
Primerni so tudi za vegeterijance ali za ločevalno dieto na dan OH.
Vir: www.kulinarika.net
Razen parih sestavin (olje in sladkor, mislim, da bi šlo ...). Sicer pa 1 žlička olja ne bo škodila kaj preveč, namesto sladkorja pa - fruktoza. |
_________________ malen@
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
21 Okt 2009 23:03 |
|
Pomoje bi šlo kr brez olja pa sladkorja oz. fruktoze.
Hvala za recept! |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
22 Okt 2009 09:45 |
|
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
22 Jan 2010 15:26 |
|
U njami to je pa verjetno okusno,....bom kmalu naredila. Kdaj pa muffine jeste? Ali so primerni recimo za zajtrk? |
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
23 Jan 2010 10:38 |
|
Tole je primerno za vse obroke dneva, se mi zdi. Lahko jih ješ za zajtrk, za kosilo ali pa včerjo. Js jih bom tut naredila :). |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
28 Jan 2010 00:14 |
|
Sem naredila danes te muffine in so res božanski. V muffine sem dala samo šampinjone (najprej sem popražila čebulo, nato dodala šampinjone, ne tiste iz konzerve,.... potem sem dodala še česen, peteršilj in paradižnik, nato sem to maso dodala v testo) . Res so dobr, tudi ostali hvalijo....tako da jih bom kar kmalu spet naredila. |
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
28 Jan 2010 11:18 |
|
Tut js sem jih naredila in so fini. Samo sem jih dala v papirčke za muffine - ne kul, ker se ful prilepi gor in se papirček ne odlušči stran, ampak ful gor ostane.
Sicer sem dala samo zelenjavo, ampak je pa odlično :)! |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
|