|
Avtor |
Sporočilo |
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
20 Okt 2009 09:01 |
|
Potrebujemo:
- piščančje fileje
- pečeno slanino
- kranjsko klobaso
- suho salamo
- sir
- jajca
- sol, poper, česen, drobnjak
Točnih količin ne vem, jih ni bilo v receptu, jaz sem delala na pamet.
Piščančje fileje narežemo na tanko, operemo, posolimo, popopramo in počesnamo. V originalu je recept takšen, da pečemo to reč v posodi za kolač - tisti, ki ima na sredini luknjo (odtod tudi ime torta), ki ga obložimo s peki papirjem. Vanj naložimo piščančje fileje, dodamo: narezano kranjsko klobaso, pečeno slanino in suho salamo (tisto, ki je na tanko mleta), začinimo še z drobnjakom (jaz sem z drobnjakom posula piščančje fileje po vrhu), nato zopet naložimo piščančje fileje. Posujemo z lahkim naribanim sirom in na vrhu polijemo z jajci. Seveda lahko sestavine nalagate po svoje - npr.: še na vrhu filejev dodate kr. klobaso, pečeno slanino in suho salamo ...
Je zelo dobro in tudi lepo na pogled - ko je pečeno in ko režeš (ker je tako naloženo in so različne barve).
Jaz sem to malo priredila, pekla v jenski posodi, brez maščobe, brez peki papirja in v bistvu je na koncu ratala piščančja pita, ki je zgledala kot pica
Jaz sem pekla kakšno uro na 200 st. C. |
_________________ malen@
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|