| Avtor | 
Sporočilo | 
 
Teya 
Montinjačka 
 
   
 
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30 
Prispevkov: 38 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Jan 2009 15:47 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Punce, mene pa zanima ali je že katera morda sama delala PZ vlečeno testo?   
 
 
Tko mi dišijo tisti štruklji opisani v receptih, pa ne dobim v naši štarcuni PZ listnatega testa. Ker sem pa na bolniški se do Spara pa Merkatorja pa ostalih centrov rajš ne vozim da me kdo ne vidi   | 
 
 
 _________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
 
 
    | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
Dulcinea 
Šefica 
  
 
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10 
Prispevkov: 2072 
Kraj: Burjegrad 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Jan 2009 17:06 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
Teya 
Montinjačka 
 
   
 
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30 
Prispevkov: 38 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Jan 2009 17:44 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
ja sej....pa po mojem tudi kakšna maščoba...
 
 
 
Bom jst to poskusla sama spacat, pa javim!!! | 
 
 
 _________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
 
 
    | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Jan 2009 18:47 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sisi 
Čveka 
 
  
 
Pridružen/-a: 10.09. 2008, 14:36 
Prispevkov: 127 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
28 Jan 2009 15:28 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Jaz delam pz vlečeno testo, no ni lih vlečeno, je pa dober nadomestek. 
 
 
300g pz pirine moke
 
žličko svežega kvasa
 
ščep soli
 
mlačna voda
 
 
Kvas stopiš v malo mlačne vode, sol in moko zmešaš. Potem doliješ najprej mešanico kvasa, nato pa ostalo vodo po potrebi. Mesiš dolgo, da se ne prijemlje več rok. Daš na krožnik, malo pošpricaš z oljem in pokriješ s toplo skledo. Pustiš kake pol ure, nato pa daš na prt, pomokan z ostro moko, malo povaljaš in dalje razteguješ z rokami. Se ga da kar precej na tanko razvlečt. Debele robove pa potrgaš stran.
 
Tako pripravljeno testo posuješ z naribanimi jabolki in cimetom, malo potreseš s pz drobtinami in zviješ. Daš na pleh in spečeš.
 
Dober tek.
 
   | 
 
 
 _________________ sisi
 
 
 
    | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
karneval 
Začetnica 
 
  
 
Pridružen/-a: 19.03. 2009, 18:55 
Prispevkov: 3 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
20 Mar 2009 12:36 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Kaj pa testo za pico iz pz moke? 
 
Lahko na 1. stopnji jem pico s pz testa in dovoljene zelenjave? | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
20 Mar 2009 14:53 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
|  
 |