Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
08 Jan 2008 10:50 |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
08 Jan 2008 18:39 |
|
Imela naj bi prost dan v cetrtek, pa so mi ga onemogocili, pa tudi za naslednjih nekaj dni.
Sem si ze malo opomogla.
Prisla sem domov in nasla ostanke vcerajsnje ribe v hladilniku, zraven pa zeleno solato. Otroci so se morali zadovoljiti z jajci s sirom in solato.
Za vecerjo pa mesana solata (drobno narezane kumarice, zelje, solata, cesen,..z limoninim sokom) in humus.
potka |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
08 Jan 2008 18:44 |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
09 Jan 2008 12:06 |
|
Humus je mesanica cicerike, sezama, cesna, limone in se nekaj zacimb bo zelji. Ima GI 25 po montignacovi tabeli. Zelo okusno! |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
09 Jan 2008 12:22 |
|
Tudi jaz začnem. Najbrž 20.1. :D Zakaj ravno ta datum? Oče ima abrahama 19.1., zato se ne nameravam pred tem datumom spraviti na dieto. Plus tega pa imam do takrat čas prebrati knjigo. :) Ker ni hujšega kot če začneš z dieto in se že na začetku pregrešiš. :| |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
09 Jan 2008 14:52 |
|
Ti kar zacni cim prej. Osnovna navodila lahko preberes v pol ure in se jih potem vsaj priblizno drzis.
Na praznovanju bos pac malo pogresila, ne bodi prevec stroga do sebe.
Saj ne moremo biti vedno samo on/off, ce je se ogromno stvari vmes!
;) potka |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
09 Jan 2008 15:55 |
|
Vem, da se bom najbrž tudi kdaj pa kdaj pregrešila. Ampak poznam občutek "grešenja" pri dietah. In tega si ne želim več, ker potem gre samo še navzdol. In če bi začela že danes, bi se že čez 14 dni (oz. kolikor je do abrahama) pregrešila. To pa mi ne bi blo dobro za začetek. Je pa tudi res, da lahko začnem malo paziti in se držati vsaj približno in tega ne vzamem kot strogo dieto po montignacu. In resno začnem 20tega. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 01:53 |
|
Jaz imam pa eno vprašanje...do sedaj sem za zajtrk vedno jedla laneno seme, primešano drugim jedem (jogurtu, skuti). Ne vem pa,če je pri Montiju to dovoljeno? Nikjer nisem zasledila niti omembe teh semen. |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 13:02 |
|
Dobrodošla, flicka!
Ja, to je dobra kombinacija. Jaz si naredim kar domač musli(zato, da je BS) in ga jem za zajtrk z jogurtom- če se mi ne da kruhka spečt ;) . Baje pa, da večerja je pa bolj priporočljiva beljakovinska.
Veliko uspeha pri izgubi kg ti želim! |
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 13:23 |
|
Najlepša hvala za odgovor :D Moram reči, da ste tukaj zelo prijazne :D |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 14:26 |
|
sonjah je napisal/a: |
Dobrodošla, flicka!
Ja, to je dobra kombinacija. Jaz si naredim kar domač musli(zato, da je BS) in ga jem za zajtrk z jogurtom- če se mi ne da kruhka spečt ;) . Baje pa, da večerja je pa bolj priporočljiva beljakovinska.
Veliko uspeha pri izgubi kg ti želim! |
Ga pečeš v aparatu za kruh? Koliko časa traja, da je pečen? |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 17:14 |
|
Ja, pečem ga v kruhomatu in super je, res. Kupila sem ga 1mesec nazaj, predvsem zaradi "mojega" kruhka in sem zelo zadovoljna. Še mojmu je full všeč, za miškote pa pečem belega. Odkar imamo kruhomat, sploh še nisem kupila kruha v trgovini. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 21:03 |
|
Če že ne drugo, vsaj zadovoljiš različne okuse. :D Pa se bolj splača kot kruh v trgovini? Baje to porabi veliko elektrike. Mogoče sem napačno informirana... :| |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
10 Jan 2008 21:39 |
|
Nimam pojma kolk elektrike porabi . Baje, da prav veliko ne, mi je reku moj dragi, k je elektrikar. Dam pa ponavadi pečt ponoči, ko je elektrika cenejša in če računaš, da za 750g štruco kruha daš manj kot 0,50 evra za moko... :o v trgovini pa je kruh (polnozrnat) drag ko :evil: , pa še ni po Montiju, ker je ves z belo moko mešan in so v glavnem samo semena dodana... Mislim, da ima samo Mercator en kruh, ki je res samo iz PZ moke. Aja pa Leclerc- prav piše kruh z nizkim GI-1/2kg štruca stane okoli 2,5 evra (ne vem do centka točno)
Ne vem- splača se mal razmislit.. Mislim, da se je nam, kot 6-članski družini, ta investicija že povrnila. Bom pa probala še marmelado BS notri skuhat (še ni prišla na vrsto, ker mam še nekaj zaloge), pa sporočim tudi, kako mi je to kaj ratalo ;) |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
12 Jan 2008 10:09 |
|
Drugače pa ma hofer tudi enega polnozrnatega. Dobrega okusa je, pa dolgo drži. Pakiran je po pol kilograma in narezan na 5-8 kosov, tako da ima eden skoraj 100g... No, ko sem bla na 90. dnevni dieti, sem ga jedla. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
12 Jan 2008 14:25 |
|
|
|
|
ribica
Začetnica
Pridružen/-a: 22.04. 2008, 20:01
Prispevkov: 15
|
Objavljeno:
23 Apr 2008 10:52 |
|
ojla
sem nova tukaj. sem ravno končala z branjem prve knjige, in moram rečti, da me je kar malo navdušila. po jedilniku sodeč bi mi tokrat celo lahko uspelo.
me pa zanima, kje kupujete kruh-avtomata namreč mimam, doma pa prisegajo na belo francosko štruco |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
23 Apr 2008 10:57 |
|
pozdravljena ribica... jaz pecem kruh (po potkinem receptu) kar doma v pecici |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
ribica
Začetnica
Pridružen/-a: 22.04. 2008, 20:01
Prispevkov: 15
|
Objavljeno:
23 Apr 2008 11:15 |
|
ja, ampak jaz pojem malo kruha, mogoče 50 g na dan. pa ne vem, če se mi splača pečt-ker še študiram in pridem domov ob 19 uri. takrat pa se mi res nič več ne da. ker tisti polnozrnati(stoletni mislim da) je malo preveč mehek, da bi bil iz polnozrnate moke-po moje.
mogoče prepričam mamo, naj mi ga speče, pa hga potem razrežem in dam v skrinjo |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
23 Apr 2008 11:17 |
|
jaz ga specem, ko se ohladi ga na razrezem in po 4 kose zapakiram v folijo in vrzem v skrinjo. Potem pa po potrebi jemljem ven (ker mozek tako ali tako ne je vsak dan kruha)
Od kupljenega kruha pa ne vem ce je kateri OK. No, edino tisti kisli rzeni, ki je pakiran. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Nazadnje urejal/a mojsoncek 23 Apr 2008 11:18; skupaj popravljeno 1 krat |
|
|
|
|