Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
13 Nov 2008 20:35 |
|
mene pa zanima kako se delajo "buhtli"? veste kaj mislim? jaz bi naredila kot kruh in dala v njih marmelado bs. kaj pravite? |
_________________ Pa ponovimo...
 |
|
|
 |
babica
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
13 Nov 2008 20:42 |
|
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
13 Nov 2008 22:36 |
|
ne, nima bit, samo nimam pojma, kako boš tisti"stvor od PZ moke" v buhtle oblikovala- vključno z vzhajanjem, mislim  |
|
|
|
 |
babica
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
14 Nov 2008 10:19 |
|
Uf, jaz sem zadnjič delala (v kruhomatu) testo za PZ pizzo, pa se je čudovito razvlekel. Če nima kruhomata, bo treba pa precej dela, da bo testo dobro pregneteno in vsaj ene dvakrat vzhajano. Pravzaprav si ne predstavljam več, delati testa na roke. Že zaradi tega se splača kruhomat kupiti. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
14 Nov 2008 13:11 |
|
Meni se pa PZ testo nikoli ne vleče Pa ga lahko tudi v kruhomatu zamesim, kot sem ga danes za pico.Zmeraj ga moram na peke papir z roko "razpacat" Sicer pa jaz "normalno testo" raje zamesim v multipraktiku- ali za pico, štrudelj, buhtlje, potico,.... |
|
|
|
 |
aiwich
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
16 Nov 2008 12:31 |
|
če se da mal več kvasa bo tud za buhtlčke fino. potem bo lepo vzhajalo testo in bojo buhtlasti pa mehki  |
_________________
 |
|
|
 |
zmesnjava
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
16 Nov 2008 18:07 |
|
Zakaj mam občutek, da jem preveč?  |
|
|
|
 |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
18 Nov 2008 10:49 |
|
babica je napisal/a: |
Uf, jaz sem zadnjič delala (v kruhomatu) testo za PZ pizzo, pa se je čudovito razvlekel. Če nima kruhomata, bo treba pa precej dela, da bo testo dobro pregneteno in vsaj ene dvakrat vzhajano. Pravzaprav si ne predstavljam več, delati testa na roke. Že zaradi tega se splača kruhomat kupiti. |
veš, da sem razmišljala, da bi si jaz tudi naredila testo za pico v kruhomatu? samo ne vem do katere stopnje. najbrž toliko, da vzhaja, ne? seveda pa je ta aparat nepogrešljiv.  |
_________________ Pa ponovimo...
 |
|
|
 |
babica
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
18 Nov 2008 11:02 |
|
Saj ima vsak kruhomat program za testo (vsaj mislim, no...). Jaz dam kar cel program za testo skozi. Traja sicer uro in pol (to pač prej predvidiš, saj ni problema, kajne), testo pa je res prekrasno. Sem že razmišljala, da bi enkrat iz tega testa naredila kake štručke, ali žemljice, pa jih potem v pečici spekla.
Me pa močno mika tudi tisti novi kruhomat za pečenje štručk. Samo ima pa kar hudo ceno. No ja, ko bom velika.....
Recept sem pa pobrala kar iz navodil za kruhomat
Testo za polnozrnato pizzo:
Velikost: normalna velika
Voda 150mll 225 mll
Sol 1/4 čž 1 čž
Olivno olje 2 ž 3 ž (jaz sem ga izpustila!)
PZ moka 300g 450g
Suhi kvas 1/4vreč. 3/4vreč.
jaz sem vzela količine za malo, pa je testa komot za 2 pizzi |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
 |
melisa
Čveka

Pridružen/-a: 13.10. 2008, 21:59
Prispevkov: 116
|
Objavljeno:
18 Nov 2008 23:36 |
|
Dober večer.
Mogoče smešno vprašanje, a moram vprašat.
Če imam na primer za kosilo čisto govejo župco, lahko pol še polnozrnate palačinke po montijevem receptu in kompot bs? Al naj s čem drugim raje kombiniram? Pa še nekaj mimogrede- nekje sem prebrala- ajdova kaša v solati z zelenjavo, zraven pa meso. A to gre skupaj?
Hvala vnaprej in lepo ajajte.  |
|
|
|
 |
matilda007
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma
|
Objavljeno:
18 Nov 2008 23:41 |
|
Goveja župca so beljakovine in zraven paše mesek, ribice, jajčka, ter seveda zelenjava. Ajdova kaša pa je OH in se je z zelenjavo brez maščob.
Pa dober tek! |
_________________ Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach |
|
|
 |
mojsoncek
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
19 Nov 2008 11:31 |
|
melisa, ce imas govejo juho, potem palacinke ne pasejo zraven... kombinacija beljakovin in OH ni OK. Zraven pasejo beljakovine. No, za ajdovo kaso ti je pa tudi ze matilda napisala. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
 |
zmesnjava
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
19 Nov 2008 20:40 |
|
Med?
Ni nič umetnega notri, je domač! Mislim za v metin čaj npr, eno žličko?
Pa kisla smetana, lahka seveda... Je možno jo jest zjutraj na kruhu?  |
_________________
 |
|
|
 |
aiwich
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
19 Nov 2008 21:10 |
|
baje da ne ker med je cuker, kisla smetana pa maščoba .... |
_________________
 |
|
|
 |
zmesnjava
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 09:45 |
|
Kakšna pa je razlika med skuto in kislo smetano? Obe sta mlečni izdelek, obe vsebujeta maščobe?  |
_________________
 |
|
|
 |
babica
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 10:34 |
|
|
|
 |
zmesnjava
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 10:56 |
|
 |
_________________
 |
|
|
 |
aiwich
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 12:22 |
|
zmesnjava je napisal/a: |
 |
hahahaha
pobožek  |
_________________
 |
|
|
 |
zmesnjava
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 14:08 |
|
Sej jo bom danes zraven čevapčičev malo...  |
_________________
 |
|
|
 |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
21 Nov 2008 12:23 |
|
maščobe (kislo smetano) pa lahko kombiniraš z beljakovinami.  |
_________________ Pa ponovimo...
 |
|
|
 |
|