Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zaupaj nam
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2008 20:35 Odgovori s citatom Back to top

mene pa zanima kako se delajo "buhtli"? veste kaj mislim? jaz bi naredila kot kruh in dala v njih marmelado bs. kaj pravite?

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2008 20:42 Odgovori s citatom Back to top

Zakaj pa ne... saj nima biti kaj narobe.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2008 22:36 Odgovori s citatom Back to top

ne, nima bit, samo nimam pojma, kako boš tisti"stvor od PZ moke" v buhtle oblikovala- vključno z vzhajanjem, mislim Ne vem Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2008 10:19 Odgovori s citatom Back to top

Uf, jaz sem zadnjič delala (v kruhomatu) testo za PZ pizzo, pa se je čudovito razvlekel. Če nima kruhomata, bo treba pa precej dela, da bo testo dobro pregneteno in vsaj ene dvakrat vzhajano. Pravzaprav si ne predstavljam več, delati testa na roke. Že zaradi tega se splača kruhomat kupiti.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2008 13:11 Odgovori s citatom Back to top

Meni se pa PZ testo nikoli ne vleče wee wee Pa ga lahko tudi v kruhomatu zamesim, kot sem ga danes za pico.Zmeraj ga moram na peke papir z roko "razpacat" Ne vem Sicer pa jaz "normalno testo" raje zamesim v multipraktiku- ali za pico, štrudelj, buhtlje, potico,....
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2008 12:31 Odgovori s citatom Back to top

če se da mal več kvasa bo tud za buhtlčke fino. potem bo lepo vzhajalo testo in bojo buhtlasti pa mehki lačen

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2008 18:07 Odgovori s citatom Back to top

Zakaj mam občutek, da jem preveč? jezendokonca
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 18 Nov 2008 10:49 Odgovori s citatom Back to top

babica je napisal/a:
Uf, jaz sem zadnjič delala (v kruhomatu) testo za PZ pizzo, pa se je čudovito razvlekel. Če nima kruhomata, bo treba pa precej dela, da bo testo dobro pregneteno in vsaj ene dvakrat vzhajano. Pravzaprav si ne predstavljam več, delati testa na roke. Že zaradi tega se splača kruhomat kupiti.


veš, da sem razmišljala, da bi si jaz tudi naredila testo za pico v kruhomatu? samo ne vem do katere stopnje. najbrž toliko, da vzhaja, ne? seveda pa je ta aparat nepogrešljiv. :W

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Nov 2008 11:02 Odgovori s citatom Back to top

Saj ima vsak kruhomat program za testo (vsaj mislim, no...). Jaz dam kar cel program za testo skozi. Traja sicer uro in pol (to pač prej predvidiš, saj ni problema, kajne), testo pa je res prekrasno. Sem že razmišljala, da bi enkrat iz tega testa naredila kake štručke, ali žemljice, pa jih potem v pečici spekla.
Me pa močno mika tudi tisti novi kruhomat za pečenje štručk. Samo ima pa kar hudo ceno. No ja, ko bom velika.....
Recept sem pa pobrala kar iz navodil za kruhomat
Testo za polnozrnato pizzo:
Velikost: normalna velika
Voda 150mll 225 mll
Sol 1/4 čž 1 čž
Olivno olje 2 ž 3 ž (jaz sem ga izpustila!)
PZ moka 300g 450g
Suhi kvas 1/4vreč. 3/4vreč.

jaz sem vzela količine za malo, pa je testa komot za 2 pizzi

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
melisa
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 13.10. 2008, 21:59
Prispevkov: 116

PrispevekObjavljeno: 18 Nov 2008 23:36 Odgovori s citatom Back to top

Dober večer.
Mogoče smešno vprašanje, a moram vprašat.Rolling Eyes
Če imam na primer za kosilo čisto govejo župco, lahko pol še polnozrnate palačinke po montijevem receptu in kompot bs? Al naj s čem drugim raje kombiniram? Pa še nekaj mimogrede- nekje sem prebrala- ajdova kaša v solati z zelenjavo, zraven pa meso. A to gre skupaj? Ne vem
Hvala vnaprej in lepo ajajte. spi
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 18 Nov 2008 23:41 Odgovori s citatom Back to top

Goveja župca so beljakovine in zraven paše mesek, ribice, jajčka, ter seveda zelenjava. Ajdova kaša pa je OH in se je z zelenjavo brez maščob.
Pa dober tek!

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2008 11:31 Odgovori s citatom Back to top

melisa, ce imas govejo juho, potem palacinke ne pasejo zraven... kombinacija beljakovin in OH ni OK. Zraven pasejo beljakovine. No, za ajdovo kaso ti je pa tudi ze matilda napisala.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2008 20:40 Odgovori s citatom Back to top

Med? Ne vem
Ni nič umetnega notri, je domač! Mislim za v metin čaj npr, eno žličko?

Pa kisla smetana, lahka seveda... Je možno jo jest zjutraj na kruhu? lačen

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2008 21:10 Odgovori s citatom Back to top

baje da ne ker med je cuker, kisla smetana pa maščoba ....

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 09:45 Odgovori s citatom Back to top

Kakšna pa je razlika med skuto in kislo smetano? Obe sta mlečni izdelek, obe vsebujeta maščobe? jezendokonca

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 10:34 Odgovori s citatom Back to top

Že, že, samo pusta skuta jo vsebuje čisto malo, smetana pa (tudi lahka) ogromno.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 10:56 Odgovori s citatom Back to top

wee

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 12:22 Odgovori s citatom Back to top

zmesnjava je napisal/a:
wee

hahahaha
pobožek bogi

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmesnjava
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 14:08 Odgovori s citatom Back to top

Sej jo bom danes zraven čevapčičev malo... jezik

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2008 12:23 Odgovori s citatom Back to top

maščobe (kislo smetano) pa lahko kombiniraš z beljakovinami. OK

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group