Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 16 Sep 2008 08:31 Odgovori s citatom Back to top

Ker sem opazila, da se vam v zadnjih dneh lusta sladko, sem sla malo brskati po svojih "sladkih" knjigicah.

Recepti so vzeti iz knjige PECIVO SESTRE VENDELINE. Edina sprememba, ki je, je ta, da sem sladkor zamenjala s fruktozo in razpolovila kolicino (ker je fruktoza veliko bolj sladka od sladkorja).

Beljakovi poljubcki ali spanski vetrci
6 beljakov, 18 dag fruktoze, 1 zlicka limoninega soka ali pol zlicke instant kave

Beljake in fruktozo stepamo na hladnem, da se zmes speni. Dodamo limonin sok ali instant kavo, pristavimo v hladno vodno kopel in stepamo se toliko casa, da voda v kozici zavre in se toliko casa, da se beljakova pena malo ogreje in se da oblikovati. Glede na kolicino beljakov, traja stepanje od 15 do 30 minut. Voda v vodni kopeli naj pocasi vre.
Beljakovo testo damo v brizgalno vrecico, pekac prekrijemo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo vetrce raznih oblik: kepice, palicice, vencke, S-je,... Prve tri ure jih pecemo, bolje receno susimo pri 80 stopinjah C, nato temperaturo pecice znizamo na 50 stopinj C in vetrce susimo, dokler niso suhi.

Trzaski poljubcki
3 beljaki, 7 dag fruktoze, 1 vrecka vanilije, 14 dag mletih lesnikov, 1 dag mlete kave
dekoracija: cela lesnikova jedrca

Beljake stepemo v trd sneg, vanj vtepemo fruktozo in vanilijo. Prestavimo v vodno kopel in se naprej stepamo, da dobimo gosto beljakovo testo. Nazadnje dodamo mlete lesnike, zmesane s kavo. Na pekac polozimo papir za peko. Z dvema zlickama oblikujemo kepice, jih polagamo na pekac in damo na vsako lesnik. Poljubcke pecemo najprej pri 120 stopinj C, nato temperaturo zmanjsamo na 100 stopinj C in pecemo se toliko casa, da se posusijo. Skupno pecemo priblizno eno uro.

Orehovi poljubcki
3 beljaki, 10 dag fruktoze, 1 rumenjak, sesekljana limonina lupinica, 21 dag mltih orehov

Beljake stepemo v trd sneg, dodamo fruktozo, rumenjak in limonino lupinico, se malo stepamo in nato zmesamo orehe. Pekac namazemo z vosceno sveco (biti mora iz pravega voska) in nanj posajamo majhne kupcke. Pecemo jih okoli 30 minut pri 150 stopinjah C.

Kokosove penice
6 beljakov, 18 dag fruktoze, 12 do 36 dag kokosove moke

V vodni kopeli stepamo beljake in fruktozo toliko casa, da dobimo gosto beljakovo testo, nato zmesamo kokosovo moko. Ce vzamemo na 1 beljak 2 dag kokosove moke, lahko testo nadevamo v vreckico ali brizgalko, ce pa je testo bolj gosto, moramo kepice oblikovati z dvema zlickama. Na pekac, prekrit s papirjem za peko, nabrizgamo ali polozimo kepice. Damo jih v pecico in pecemo 15 minut pri 140 stopinjah C, nato temperaturo znizamo na 100 stopinj C in kepice bolj susimo kot pecemo se 20 do 30 minut.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2009 18:23 Odgovori s citatom Back to top

Sestra je spekla te orehove piškotke. Samo sneg, fruktoza in mleti orehi in je odlično. Se zelo trudim, da ne bi prehitro pojedla ... :)

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group