Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 14:32 Odgovori s citatom Back to top

Tale receptic mi je pri srcu, ampak ne vem ce je kombinacija OK

Sestavine za 4 osebe:
200 g cez noc namocene navadne ali rdece lece, 600 g pišcancjih prsi, 100 g na tanke rezine narezane mesnate slanine, 1 velik koren, 1 rebro stebelne zelene, 1 cebula, semena sladkega janeža, suho belo vino, 2 lovorova lista, 1-2 stroka cesna, 3 žlice oljcnega olja, sol, poper

Priprava:
1. Namoceno leco odcedimo, oplaknemo, stresemo v velik lonec, dodamo lovor, zeleno, korenje in cebulo, prilijemo malce olja, zavremo, nato pa vse skupaj v pokriti posodi kuhamo 30-40 minut. Nekaj minut pred koncem kuhanja rahlo solimo.

2. Pišcancje prsi narežemo na okoli 5 cm velike kocke in jih zavijemo v režnje slanine; spnemo z zobotrebci ali nabodalci. V kozici ogrejemo olje, na njem prepražimo pišcancje kocke, solimo, popramo, potresemo s semeni sladkega janeža, nekajkrat premešamo in zalijemo s pol kozarca vina. Pustimo, da na živem ognju tekocina skoraj izpari, nato plamen zmanjšamo in pocasi dušimo še 10 minut.

3. Prepraženemu pišcancjemu mesu dodamo leco, na drobno zrezano zelenjavo iz juhe, po okusu še solimo in popramo, na slabem ognju pocasi kuhamo še 10 minut in takoj postrežemo.
Embarassed

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 19:43 Odgovori s citatom Back to top

Glede na to, da je skup meso in leča, bi rekla, da tole paše pod 2.stopnjo.

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 20:30 Odgovori s citatom Back to top

No, ce je temu tako, bom pa prosila, da bo v naslovu popravila, da je recept primeren za 2. stopnjo Embarassed Sonjah, prosim in hvala!

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 23:35 Odgovori s citatom Back to top

Ja, mislim, da ima flicka prav.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group