Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
bib_bib
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 03.06. 2009, 16:17
Prispevkov: 29

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2009 13:08 Odgovori s citatom Back to top

palačinke uspele bravo

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wwopaCL/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2009 18:08 Odgovori s citatom Back to top

sisi je napisal/a:

Po mojem vedenju tole ne bo šlo. Orehi vsebujejo precej maščobe in v kombinaciji z OH je to prepovedano. Žal. Ti jih samo prelij s čokolado, namesto marmelade in se posladkaj z njimi. Orehe pa si privošči kot malico v kombinaciji z manj mastnim sirom ali hruško, grozdjem ali pa kar tako.


Sem mislila skos, da grozdja ne smemo jest. Ali?
Offtopic, vem ...

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2009 18:08 Odgovori s citatom Back to top

bib_bib je napisal/a:
palačinke uspele bravo


Ful so fajne, a ne? :) Js jih obožujem :).

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Psyche
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 10.01. 2009, 20:00
Prispevkov: 251

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2009 18:26 Odgovori s citatom Back to top

Grozdje je GI mislim da 45, tako imam v spominu. Ker ni nad 50 in ga imam ZELO rada, si ga privoščim :) Prav tako tudi kivi, ki ima GI 50. Pa ni videt da bi mi kaj dosti škodlo ;)

_________________
Če si želi kdo nasvet ali pogovor o montiju, me lahko dobi na - https://www.facebook.com/crocheting.sanja
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
utrinek
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2009 17:00 Odgovori s citatom Back to top

Na forumu sem zasledila, da nekatere jeste PZ palačinke tudi za večerjo. Ker imam največje probleme kaj naj jem za večerjo in mi ľe zmankuje idej, me zanima na kakąen način oz. s čim lahko jem PZ palačinke za večerjo.

Hvala
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oktober
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2009 17:26 Odgovori s citatom Back to top

PZ palačinke si lahko narediš tudi za večerjo,če si za kosilo jedla beljakovine.Namaži pa si jih z marmelado bs,pusto skuto+marmelada...
Le pazi, da večerja ne bo prepozna in preobilna. ČAW

_________________
ROZA
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
utrinek
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2009 23:14 Odgovori s citatom Back to top

O hvala oktober,.... ja imam kar probleme s to večerjo Ne vem Čeprav sem večkrat prebrala knjigo sem šele tukaj na forumu izvedela, da v primeru OH kosila ne moreš imet še OH večerje. In sedaj sem prav vse pomešala in nič več ne vem.

Aha potem če imam za kosilo recimo meso in še kakšno zelenjavo zraven (bučke, paprika, solata...) lahko za večerjo potem pojem PZ palačinke. Ali prav razumem?

Kaj pa za kosilo, ali tudi lahko kdaj jem PZ palačinke ? Ali recimo lahko PZ palačinke s kakšno zelenjavo ?

Hvala
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oktober
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2009 21:00 Odgovori s citatom Back to top

Priznam,da meni niso nikoli ratale palačinke le z pz moko in radensko.Ful so se mi trgale.Tako,da sem sedaj z njimi obupala in si jih bom v naprej pripravljala tako,da bodo za drugo stopnjo.( pz moka,mlrko,jajce)

Kakšne so pa vaše izkušnje?

_________________
ROZA
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 07:33 Odgovori s citatom Back to top

oktober, si poskusila dati zraven pecilni prašek? Jaz tudi včasih obupujem, ker se mi stalno trgajo, so predebele, se ne spečejo... Ampak ponavadi mi kar uspejo. Naredim pa res ornk tekočo maso, pa ponev res ful segrejem in šele ko vidim, da se že na zgornji strani peče, šele takrat obrnem.

Me pa jezi, kadar se mi ponesreči več kot polovico palačink (npr. včeraj so se mi vse trgale, razen ene 3 ali 4 so bile ok). jezendokonca
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejca
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 07:42 Odgovori s citatom Back to top

Men se zdi, da mora bit masa kr gosta. Js sm na začetku delala zlo redko pa sem mela precej problemov s peko. Zdej pa naredim gostejšo in se vseeno lepo razlije po ponvi, palačinke so pa vseeno fine :). Moraš najt tisto pravo gostoto ... Pa zdi se mi, da se bolje pečejo, če je zraven ajdova moka.

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 08:59 Odgovori s citatom Back to top

Jaz jih sicer že dolgo nisem delala, ampak se mi skor nikoli niso trgale.
Zadnjič mi je svakinja rekla, da ona da v navadne toplo mleko, da se ne trgajo. Mogoče bi morala bit tista radenska na sobni temperaturi ali pa celo malo pogreta?

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 09:25 Odgovori s citatom Back to top

dejca, pa se ti vseeno spečejo? Ker npr. na enem delu palačinke, ko pride malo bolj gosta masa, se meni nikakor ne spečejo. Ne vem Kako gosta je ta masa? Se ti da mogoče enrkat izmerit sestavine? Jaz delam sicer vedno samo iz pirine moke. Bom probala dodat še malo ajdove.

dulci, jaz sem probala že oboje - vodo iz hladilnika in sobno temperaturo, pa nisem ugotovila razlike. Rolling Eyes
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
utrinek
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: 28 Jan 2010 00:23 Odgovori s citatom Back to top

Ko jaz delam te palačinke delam vse "na oko". Vedno mi uspejo....no mogoče se mi kakšna strga, največ dve.Včasih jih naredim samo iz polnozrnate pšenične moke, kdaj dodam še pirino moko, dodam malček pecilnega in to je to. No jih pa nisem že kar nekaj časa naredila.

Ali katera naredi slano verzijo teh palačink? Jaz sem razmišljala, da bi v palačinke dala šampinjone ali pa špinačo. A bi bilo to dovoljeno ? Verjetno bi bilo OK.... Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 18 Feb 2010 11:12 Odgovori s citatom Back to top

oktober je napisal/a:
Priznam,da meni niso nikoli ratale palačinke le z pz moko in radensko.Ful so se mi trgale.Tako,da sem sedaj z njimi obupala in si jih bom v naprej pripravljala tako,da bodo za drugo stopnjo.( pz moka,mlrko,jajce)

Kakšne so pa vaše izkušnje?


Dve preprosti rešitvi:
- če želiš vseeno jesti palačinke na 1. stopnji (kar priporočam, ker imaš občutek, da ješ skoraj enako kot bi drugače), naredi bolj gosto maso. Meni se nikoli ne trgajo,
- ali pa maso enostavno natrgaj, ko se malo zapeče in si naredi šmorn, čez posipaj malo fruktoze... meni ful dobro.

Ojej, obujam stare teme :hihi
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ta*mlada
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica

PrispevekObjavljeno: 20 Jan 2012 21:32 Odgovori s citatom Back to top

mene pa nekaj me zanima.. napisale ste, da orehov ne jest zraven palačink, ker so maąčobe. razumem, ja. Samo zakaj pa potem brez problemovlahko jemo polnozrnat kruh S SEMENI, ki so po sestavi isto maąčobe??? Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Eilinel
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 30.09. 2009, 11:09
Prispevkov: 21
Kraj: Vejtr siti

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2012 15:01 Odgovori s citatom Back to top

Orehe, lešnike, mandlje, oreščke se lahko je zraven vsega - imajo samo 15 GI kot zelena solata. Sicer imajo veliko maščob, ampak so te dobre, nenasičene maščobe, omega 6. Zraven pašejo tudi arašidi, seveda v lupini, neosoljeni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group