Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi z gobami
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 14 Feb 2008 19:06 Odgovori s citatom Back to top

AJDOVA LAŠA Z GOBAMI

200 g ajdove kaše
300 g gob
1 žlica sesekljane čebule ali šalotke
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 stroka strtega česna
žlička gorčice
ščepec majarona
sol
poper po okusu
žlica olivnega olja
voda za zalivanje





Na olju popražimo čebulo, da postekleni, ne sme pa porjaveti. Dodamo ne predrobno narezane gobe in pražimo, da tekočina izhlapi. Dodamo česen, peteršilj, majaron in gorčico, solimo in popramo po okusu ter dodamo še prebrano ajdovo kašo. Premešamo, zalijemo z malo manj kot dvojno količino vode (podobno, kot pri kuhanju riža). Pokrito kuhljamo kakih 20 minut, da voda izgine in se kaša zmehča.









AJDOVA KAŠA S ŠAMPINJONI

25 dag ajdove kaše
5 žlic olja
1 srednje velika čebula
30 dag šampinjonov
peteršilj
mleti česen
šetraj
origano
poper
sol
2,5 dl sladke smetane
1 dl kisle smetane





Ajdovo kašo kuhaj 15 minut v osoljenem slanem kropu (5 skodelic vode na 1 skodelico surove ajdove kaše). Kuhano kašo odcediš.
Drobno nasekljano čebulo porumeniš na olju. Dodaš na lističe narezane šampinjone in jih pražiš 10 minut. Dodaš sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo prepražiš. Priliješ sladko smetano ter pustiš vreti 5 minut. Nato primešaš kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Vmešaš še kislo smetano in na hitro segreješ (ne sme zavreti).









AJDOVA KAŠA Z JURČKI

100 g ajdove kaše
1/2 kg jurčkov
čebula
olje
sol
peteršilj





Skuhamo ajdovo kašo (po navodilu na zavitku). Na olju prepražimo čebulo, dodamo narezane jurčke in pražimo toliko časa, da vsa voda, ki jo spustijo gobe, povre. Ko je kaša kuhana, jo odcedimo in dodamo h gobam, premešamo in kuhamo še pet do deset minut, da se okusi premešajo. Dodamo narezan peteršilj in takoj serviramo.









POLNJENI ŠAMPINJONI

500 g svežih šampinjonov (klobuki naj bodo malo večji)
8 g pizza šunke
8 g gauda sira
4 stroki česna
olivno olje
vegeta





Šampinjone očistimo in jim odstranimo bete, ki jih prihranimo. Česen drobno sesekljamo. Pizza šunko drobno sesekljamo.
V klobuke šampinjonov dodamo vegeto, sesekljan česen, sesekljano šunko. Na vsak klobuk damo majhno rezino sira.
Vse skupaj damo v posodo, v katero smo dodali olivno olje. Pokrijemo in dušimo približno 10 do 15 minut, tako da iz šampinjonov izhlapi voda in da se sir raztopi.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group