Avtor |
Sporočilo |
flicka
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 23:26 |
|
Zelenjava s sirom po moje :)
*brokoli
*cvetača
*bučka
*šampinjoni
*žlica sladke smetane
*nariban sir
*žlička olivnega olja
Zelenjavo narežemo na koščke. V ponev damo olivno olje in ga segrejemo. Nato dodamo zelenjavo in pokrijemo s pokrovko. Ko se zelenjava malo zmehča, dodamo sladko smetano in spet pokrijemo. Ko je zelenjava dovolj kuhana, čez potresemo sir, pokrijemo in počakamo, da se stopi. Njam :D |
|
|
|
 |
potka
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
29 Jan 2008 12:57 |
|
Tudi jaz vcasih takole pripravljam zelenjavo, ampak zelo na kratko, da ostane se malo trda. Vcasih najprej preprazim cebulo in potem zelenjavo, lahko pa dodam se ingver in sojino omako. Lahko tudi brez ostalega, je krasna priloga!
potka  |
|
|
|
 |
flicka
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
29 Jan 2008 13:36 |
|
Tudi jaz ne maram preveč mehke zelenjave...pa ponavadi uporabljam zamrznjeno, ki je gotova še prej. Vztrajno pa se izogibam čebuli, saj je ne prenesem. |
|
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 08:00 |
|
Mmmmm, men je pa čebulca okusne poleg zelenjave. Pa česna tudi skor ne pozabim dati zraven  |
|
|
|
 |
potka
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 14:33 |
|
Tudi zame sta cebula in cesen zakon. Zadnje case pa vsilim se ingver kamor se le da.
potka  |
|
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 14:48 |
|
Ingver je tud meni zakon. Še posebej zraven riža :P |
|
|
|
 |
potka
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 14:54 |
|
Pa na vso zenjavo pase.
potka |
|
|
|
 |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 15:05 |
|
ker je zelenjava sama po sebi bolj pusta, ji dodam čebulo (kot ostale)... pa tudi k drugim jedem jo dodam, ker če jo dovolj (a ne preveč) popečeš, je dobrega sladkastega okusa.
meni včasih manjka korenček. v juhi ga nikoli nisem preveč marala, bi pa ga dodala v skuto. to sem včasih jedla. pa seveda svež petršilj in česen.
ste vedele, da lahko z žvečenjem svežega petršilja uničite zadah po česnu in čebuli? mislim, da je to praktično, ampak še nisem probala... |
_________________ Pa ponovimo...
 |
|
|
 |
potka
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 15:46 |
|
Ja, itak, samo moras paziti, da ti zeleno med zobmi ne ostane, ce ravno odhajas od doma. Pomaga tudi grizljanje kavinega zrna!
potka :D |
|
|
|
 |
potka
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
01 Feb 2008 15:46 |
|
Ja, itak, samo moras paziti, da ti zeleno med zobmi ne ostane, ce ravno odhajas od doma. Pomaga tudi grizljanje kavinega zrna!
potka :D |
|
|
|
 |
|