Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2008 17:13 Odgovori s citatom Back to top

1/2 glave cvetače
1 manjša čebula oz. 1/2 velike
2 stroka česna
(za 2 osebi)
žlica olivnega olja
250 g mletega mesa
2 jajci
1 lahka kisla smetana
100 g naribanega lahkega sira
sol, peteršilj majaron

Cvetačo razkosamo - velike cvetke razrežemo na polovico, steblo pa nalistamo na 3 mm debelo ter vse skupaj skuhamo v osoljenem kropu. Na olju prepražimo čebulo, česen in meso. Pražimo kakih 20 min, nato začinimo. V jena posodo naložimo polovico cvetače, nanjo damo meso in prekrijemo s preostalo cvetačo. Preko le-te porazdelimo nariban sir. Zmiksamo jajci in kislo smetano (malo osolimo) in z zmesjo prelijemo musako. Pečemo 20min do pol ure (oz. tako dolgo, da jajca zakrknejo in jed dobi rjavkasto skorjico) na 220 stopinjah.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group