Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 14:49 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine:

Bučke 2 kosa
Sol
Olje - sončnično 2 žlici
Čebula 1 kos
Mleto meso 300g
Poper
Mleta rdeča paprika
Paradižnik - mezga 2 žlici
Jajce - kokošje 1 kos
Česen 2 stroka
Sir - edamec 150g

Priprava
Bučki operemo in prerežemo na polovico. Z žlico izdolbemo meso. Bučki solimo.

Približno tretjino bučkinega mesa sesekljamo.

V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo mleto meso in premešamo. Začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Dodamo še paradižnikovo mezgo in dušimo toliko časa, da izpari vsa tekočina.

Meso nato malo ohladimo in ga stresemo v posodo. Dodamo še sesekljano sredico bučke, jajce, strt česen in polovico naribanega sira.

Bučke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo 20 minut na 200° C, nato jih potresemo še s preostalim naribanim sirom in pečemo še približno 5 minut.

vir

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 14:52 Odgovori s citatom Back to top

Mmmmmm- bom probala tole z brokolijem in tisto z jajci v sredini. Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 14:57 Odgovori s citatom Back to top

ela je napisal/a:
potrebujete (količine sami približno ocenite, ko boste kuhali... jaz namreč vse kuham "na blef" :lol: )

- mleto meso (puranje, svinjsko, mešano...)
- jajce
- začimbe po okusu (jaz dam sol, poper, česen)
- čebula
- petršilj

jaz vse sestavine, razen čebule, dam v eno posodo in premešam. čebulo medtem prepražim, da postekleni in jo dodam celotni masi. vse skupaj še enkrat dobro premešam, in naredim polpete (pleskavice), lahko so tudi čevapčiči. prepražim jih na kančku olja (tako, da se na koncu skoraj dinstajo v lastnem soku), ali jih spečem v pečici. tudi to je zelo dobro. ali pa na električnem žaru (tosterju) ali zunanjem žaru.

po mojem mnenju je najboljše (ne pa tudi najbolj zdravo) mešano mleto meso, ker se bolje veže.

priloge so lahko vse vrste zelenjave (po montyju seveda :!: ) in zelena solata. poleti se zraven prileže svež paradižnik, čebula in paprika.

(slikica je "sposojena" Embarassed )



tako jih naredim jaz, sem pa na internetu dobila še nekaj drugih boljših idej, ki sledijo ;)


Jaz pa temu dodam še narezano rdečo papriko in majaronček, pa če je sezona še sesekljano svežo baziliko ter vse skup oblikujem v polpete in spečem. Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 15:01 Odgovori s citatom Back to top

mmm... tudi tvoji dodatki se slišijo omamni... 8-)

mislite, da bi blo dobro (okusno ja, ampak kako bi se to peklo), če bi dodala sir v maso?

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 15:58 Odgovori s citatom Back to top

Jaz ga ne bi - sem že probala, pa mi ni blo všeč, ker vse teče, pa se žge :( . Ga raje dam po rezinico na vsak polpet, ko so le-ti že pečeni in pokrijem, počakam minutko, da se sir stopi, pa serviram. Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 16:03 Odgovori s citatom Back to top

mislim, da bo res tako boljše. razen, če bi naredila po receptu z brokolijem, le da bi namesto njega dala notri sir. ali pa kar zraven. Žar

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 16:08 Odgovori s citatom Back to top

Ja, tista zamenjava z brokolijem pa mogoče ne bi bila slaba. Upam, da sir ne bi ven stekel :shock: Ob priliki poskusim naredit ;)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2008 21:53 Odgovori s citatom Back to top

Po mojem bi bilo v redu, ampak poskusi dati takega, ki se slabo topi.. Pa racunaj na to, da bo bolj nasitno.

potka Žar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group