Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
caffeeItak
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 12:03
Prispevkov: 115

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2007 12:13 Odgovori s citatom Back to top

GOVEJI ZREZKI S PAPRIKO

4 goveji nemastni zrezki
7 zelenih paprik,
3 rdeče paprike,
peteršilj, mleta paprika
2 žlički olja,
poper, sol

Paprike operemo in očistimo semenja. Narežemo jih na trakove ter podušimo na žlički olja. Posolimo in popopramo, damo mleto papriko. Zalijemo z 1,5 dl vode in dušimo kakšnih 15 minut. Ko je kuhano dodamo še nasekljan peteršilj in premešamo.
Zrezke rahlo potolčemo, posolimo in popopramo. Opečemo (nekaj minut)jih z obeh strani na preostali žlički olja. Ko porumenijo, jih prelijemo s paprikami in serviramo.


BUČKE POLNJENE S KONZERVIRANO TUNINO

8 srednje velikih bučk
150 g tune konzervirane v olju
2 jajca
ribani parmezan
peteršilj
strok česna
suho belo vino
olivno olje

Bučke operite, osušite in prerežite po dolžini. Izdolbemo sredico, ki jo uporabimo za nadev. Bučkinemu mesu dodamo tunino, ki smo zdrobili z vilicami, jajci, nasekljan peteršilj in česen, posolimo popopramo, dodamo parmezan in premešamo.
Polovičke bučk potem napolnimo s tem nadevom in jih nalagamo v namaščeno posodo za pečenje in zalijemo s kozarcem belega vina. Del parmezana lahko potresemo šele sedaj. Pečemo 30 minut na 160-180°C.
Ta jed je lahko priloga, ali pa samostojna jed (odvisno od količine). Lahko jemo toplo ali hladno


GOVEJI ZREZKI S PAPRIKO

4 goveji nemastni zrezki
7 zelenih paprik,
3 rdeče paprike,
peteršilj, mleta paprika
2 žlički olja,
poper, sol

Paprike operemo in očistimo semenja. Narežemo jih na trakove ter podušimo na žlički olja. Posolimo in popopramo, damo mleto papriko. Zalijemo z 1,5 dl vode in dušimo kakšnih 15 minut. Ko je kuhano dodamo še nasekljan peteršilj in premešamo.
Zrezke rahlo potolčemo, posolimo in popopramo. Opečemo (nekaj minut)jih z obeh strani na preostali žlički olja. Ko porumenijo, jih prelijemo s paprikami in serviramo.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group