Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Testenine
Avtor Sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2007 15:18 Odgovori s citatom Back to top

PESTO ALLA GENOVESE

Recept za recimo 4-6 srednje lačnih:
• 100 g bazilike,
• 100 g peteršilja,
• 75 g parmezana( ni čisto OK za 1. stopnjo),
• 1 dcl oljčnega olja(v originalu- jaz ga dam samo par kapljic),
• 50 g pinjol(namesto njih lahko tudi mandlji, pistacije, brazilski oreški)
• strok česna (po možnosti popečenega),
• ščep soli.
Vse vržeš v mikser (prišparaš par pinjol in jih dodaš šele na koncu) in vrtiš, dokler ne dobiš bolj ali manj konsistentne mase. Če namesto pinjol uporabiš kakšne trše oreščke, zmiksaj najprej njih, potem dodaj parmezan v kosih in šele nato baziliko, peteršilj in česen, ter na koncu olje in sol.
Namesto miksanja lahko zelenje in česen drobno narežeš, parmezan naribaš, oreščke nasekljaš in vse skupaj pregneteš v terilniku.
V pesto lahko zmešaš tudi rukolo, olive ali sušene paradižnike (siciljanski pesto) in seveda karkoli drugega ti pade na pamet.
PZ rezance skuhaš "al dente" in jih preliješ z omakco. Lahko pa pesto tudi na tanko namažeš na PZ kruh.
:W
Dober tek!![/b]


Nazadnje urejal/a sonjah 15 Okt 2008 17:55; skupaj popravljeno 2 krat
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2007 15:22 Odgovori s citatom Back to top

Sorry Dulcinea!

Sm hotla dat pod VEGI Embarassed Embarassed ; pa se, bl leva za take zadeve Embarassed !

A lahko premakneš in me :pobuci, ker ti delam zbrko..
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2008 11:41 Odgovori s citatom Back to top

to sem te hotela že nekrat vprašati, ko sem prebrala deklaracijo pesto omake v trgovini.

torej, smemo jesti sir na testeninah? ker če ne, je taka omaka bolj primerna za k mesu. ne želim težiti, da ne bo pomote, ampak zelo rada bi jedla sir na testeninah, pa nisem ziher, če sploh smem. ;)

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2008 11:59 Odgovori s citatom Back to top

Ne, v bistvu se ga ne sme. Samo ribani parmezan v pesto omaki si jaz privoščim Embarassed Pesto mi je tako dober, da si ga še na kruh včasih namažem Embarassed Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2008 12:07 Odgovori s citatom Back to top

pa zelo enostaven je OK

sira si pa raje ne bom privoščila skupaj z testeninami...

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group