Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 18:13 |
|
Brezmesni obrok
Za 8 vzitkov (4osebe) potrebujemo:
200g čebule
220g ohrovta
130g zelene paprike
80g ovsenih kosmičev
200g pasiranega paradižnika
česen, olje, sol, poper, začimbe
Od glavice ohrovta odstranimo 8 večjih listov in jih blanširamo, ter odcedimo in posušimo. V delu te vode namočimo ovsene kosmiče. Ponev rahlo namastimo, prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano papriko in preostali ohrovt, ki ga tanko narežemo ter nasekljan česen. Vse skupaj na kratko podušimo, ugasnemo in dodamo rahlo ožete kosmiče. Ko se masa malce pohladi, jo nadevamo na ohrovtove liste, zvijemo in spnemo z zobotrebcem. V posodi zavremo pasiran paradižnik z malce vode in v to vložimo ohrovtove zvitke, ter na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut.
Meni osebno poleg zelo sodijo: V sopari kuhani cvetačni cvetovi, ali mix kuhane cvetače in brokolija ali kuhane glavice brstičnega ohrovta. Lahko pa preotanek ohrovta zrežemo na četrtinke ga dušimo v sopari in ponudimo poleg.
100g ima:
51,5 kcal, 1,7g B, 1,1g M, 8,7g OH in 1,8g Vl.
ali dva zvitka po osebi je:
141,3kcal, 4,7g B, 3,0g M, 24g OH in 5,1g Vl. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|