Avtor |
Sporočilo |
snežka69
Začetnica
Pridružen/-a: 19.01. 2009, 14:25
Prispevkov: 3
|
Objavljeno:
22 Jan 2009 22:18 |
|
pozdravljene-ker sem nova in nisem ničesar zasledila o kvinoji me zanima kako jo kombinirate z ostalimi živili?Ali lahko kot prilogo k mesnim jedem ?
lp |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
23 Jan 2009 07:32 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
23 Jan 2009 10:18 |
|
Jaz sem si včeraj skuhala kvijono posebej v vodi, samo soljeno.
Potem sem pa na kančku olivnega olja prepražila na kocke narezano čebulo pa papriko, popražila, da je spustilo malo vode, potem dodala še malo kalčkov, lih tolk da so se segreli in osolili in zmešala s kvinjo. Njami. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
snežka69
Začetnica
Pridružen/-a: 19.01. 2009, 14:25
Prispevkov: 3
|
Objavljeno:
23 Jan 2009 11:13 |
|
hvala punce se mi je zdelo da kombinacija z mesom ne bo šla |
|
|
|
|
snežka69
Začetnica
Pridružen/-a: 19.01. 2009, 14:25
Prispevkov: 3
|
Objavljeno:
25 Jan 2009 12:32 |
|
evo naredila kvinojo po dulcinejevem receptu- -zelo okusno |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wSmKrOG/]
[/url] |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
26 Jan 2009 10:41 |
|
Bega mene ta kvinoja, bega.
Kupila sem montignacovo, ker sem želela poskusiti nekaj novega. Jedla sem jo z "nevtralno" zelenjavo. Zakaj? Ker sem pomislila, da je OH, glede na to, da se kuha enako kot riž in "nabrekne" (in sem pomislila, da vsebuje škrob).
Na embalaži pa piše:
Kvinoja vsebuje veliko Amona kislin in mineralov ter zagotavlja zelo nizek glikemični indeks. Je v skladu s principi Montignacove shujševalne metode.
Sestava: ekološko pridelano z Eco certifikatom. GI=35. Kvinoja je rastlina, ki uspeva v Boliviji in Peruju. Vsebuje VELIKO BELJAKOVIN, kalcija in aminokislin, ne vsebuje pa glutena. Uporablja se lahko kot dietna hrana.
Potem pa je še recept:
Eno enoto kvinoje dodamo v dve enoti vode ter zavremo. Na zmernem ognju huhamo še dodatnih 10 - 15 min. Jed je pripravljena, ko kvinoja absorbira vso vodo. Recept (solata iz kvinoje): Medtem, ko se kvinoja kuha, ogrejemo pečico na 200 stopinj C. Pripravite 8 belušev, položite beluše na s peki papirjem obložen pekač, jih pokapajte z oljčnim oljem ter posolite in popoprajte. Pečite v pečici 10 minut. Narežite beluše na kocke in jih skupaj z FETA SIROM, olivami in paradižniki dodajte kvinoji.
Torej, šef pravi, da je kvinoja beljakovina in jo celo priporoča z feta sirom, ki je mimogrede še precej masten. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
26 Jan 2009 12:26 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
27 Jan 2009 11:05 |
|
glede na to, da ima GI 35, je k mesu ne smemo jesti (ker vemo, da gre k mesu zelenjava z GI 15).
jaz, če jo bom jedla, jo bom z "nvtralno" zelenjavo in mogoče zraven sir. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|