Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Ostalo
Avtor Sporočilo
snežka69
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 19.01. 2009, 14:25
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 22:18 Odgovori s citatom Back to top

ČAW pozdravljene-ker sem nova in nisem ničesar zasledila o kvinoji me zanima kako jo kombinirate z ostalimi živili?Ali lahko kot prilogo k mesnim jedem Embarassed ?
lp
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2009 07:32 Odgovori s citatom Back to top

To pa ne. Kvinojo se uporablja kot riž, ali testenine, ker spada med OH.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2009 10:18 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem si včeraj skuhala kvijono posebej v vodi, samo soljeno.

Potem sem pa na kančku olivnega olja prepražila na kocke narezano čebulo pa papriko, popražila, da je spustilo malo vode, potem dodala še malo kalčkov, lih tolk da so se segreli in osolili in zmešala s kvinjo. Njami.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
snežka69
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 19.01. 2009, 14:25
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2009 11:13 Odgovori s citatom Back to top

hvala punce se mi je zdelo da kombinacija z mesom ne bo šla Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snežka69
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 19.01. 2009, 14:25
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 25 Jan 2009 12:32 Odgovori s citatom Back to top

bravo evo naredila kvinojo po dulcinejevem receptu- OK -zelo okusno

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wSmKrOG/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 26 Jan 2009 10:41 Odgovori s citatom Back to top

Bega mene ta kvinoja, bega.

Kupila sem montignacovo, ker sem želela poskusiti nekaj novega. Jedla sem jo z "nevtralno" zelenjavo. Zakaj? Ker sem pomislila, da je OH, glede na to, da se kuha enako kot riž in "nabrekne" (in sem pomislila, da vsebuje škrob).

Na embalaži pa piše:

Kvinoja vsebuje veliko Amona kislin in mineralov ter zagotavlja zelo nizek glikemični indeks. Je v skladu s principi Montignacove shujševalne metode.

Sestava: ekološko pridelano z Eco certifikatom. GI=35. Kvinoja je rastlina, ki uspeva v Boliviji in Peruju. Vsebuje VELIKO BELJAKOVIN, kalcija in aminokislin, ne vsebuje pa glutena. Uporablja se lahko kot dietna hrana.

Potem pa je še recept:

Eno enoto kvinoje dodamo v dve enoti vode ter zavremo. Na zmernem ognju huhamo še dodatnih 10 - 15 min. Jed je pripravljena, ko kvinoja absorbira vso vodo. Recept (solata iz kvinoje): Medtem, ko se kvinoja kuha, ogrejemo pečico na 200 stopinj C. Pripravite 8 belušev, položite beluše na s peki papirjem obložen pekač, jih pokapajte z oljčnim oljem ter posolite in popoprajte. Pečite v pečici 10 minut. Narežite beluše na kocke in jih skupaj z FETA SIROM, olivami in paradižniki dodajte kvinoji.

Torej, šef pravi, da je kvinoja beljakovina in jo celo priporoča z feta sirom, ki je mimogrede še precej masten.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 26 Jan 2009 12:26 Odgovori s citatom Back to top

Pa saj če jo jem z zelenjavo, potem je vseeno, ala je kvinoja B ali OH mar ne?

A čš rečt, da če vsebuje veliko beljakovin, da bi se jo jedlo k mesu?

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 27 Jan 2009 11:05 Odgovori s citatom Back to top

glede na to, da ima GI 35, je k mesu ne smemo jesti (ker vemo, da gre k mesu zelenjava z GI 15).

jaz, če jo bom jedla, jo bom z "nvtralno" zelenjavo in mogoče zraven sir.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group