Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » PRVA stopnja
Avtor Sporočilo
xerox
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 20.10. 2008, 10:35
Prispevkov: 2
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2008 19:45 Odgovori s citatom Back to top

Mene pa zanima kako pripravite lečo in kdaj jo jeste, za kater obrok?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2008 19:59 Odgovori s citatom Back to top

Leča ima tako nizek GI, da jo v bistvu lahko ješ tudi kot prilogo k mesu. Sicer pa jo uporabljaš, kot vse ostale stročnice. V juhi, solati, kot prilogo, v omaki...

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2008 20:25 Odgovori s citatom Back to top

Pozdravljena,

jaz lečo običajno ali vkuham v zelenjavno omako (prej sem dodajala še beljakovine, ker sem mislila, da se leča kot stročnica je z B), ker se je v OH obroku. Torej če nočeh prekuhati zelenjave najprej zavri malo vode, dodaj lečo in jo, ko zavre polij z mrzlo vodo in to ponovi še enkrat. Tako se leča prej skuha (zaradi temperaturne razlike ji poči ovojnica), nato pa, ko če ni kuhana, dodaj zelenjavo po želji, Lahko tudi eno samo vrsto. Če kuhaš malo dlje, da se leča v zelenjavi razkuha, služi kot gostilo - omakca rata gosta in mmm. Jz to omakco običajno jem samo. Mi je pa boljša rdeča, ker je bolj svetla in jo je večji gušt jest, kot pa rjavo ali zeleno, ki ne zgledata ravno "apetitlih" lačen

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2008 21:29 Odgovori s citatom Back to top

babica je napisal/a:
Leča ima tako nizek GI, da jo v bistvu lahko ješ tudi kot prilogo k mesu. Sicer pa jo uporabljaš, kot vse ostale stročnice. V juhi, solati, kot prilogo, v omaki...


ej, a je leča slučajno tudi v tunini solati od rio mare? joj, če je ta K, potem bo ziher moja malica že jutri. bojim se edino koruze, ker kolikor se spomnim obstajata dve. grem preverit na google.

če jo lahko kombiniramo z lečo, potem je to res zakon. Vesel

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2008 21:38 Odgovori s citatom Back to top

govorim o rio mare insalatissime



mislim, da je zraven beli fižol, tore nisem prepričana, če je ok. nič, preverim jutri sestavine in vam sporočim. lahko vsebuje tudi kakšne skrite sladkorje. jezendokonca

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 23 Okt 2008 23:56 Odgovori s citatom Back to top

Če lahko gre leča (rdeča) z beljakovinami, potem gre tudi ješprenj, ječmen in mung fižol (oz. zelena soja) ? Ne vem Vsi imajo namreč GI 25. Soja ima 20. Njeni izdelki (tempeh in tofu) pa 15, torej verjetno tu tiči razlog, zakaj jih lahko jemo s B.

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24 Okt 2008 06:38 Odgovori s citatom Back to top

Ješprenj je oluščen ječmen (kot proso in kaša npr.) in je žitarica z najnižjim GI. PZ ječmenova moka je krasna za kruh in žgance (katere lahko celo malce zabeliš).
Ješprenj je pa sploh uporaben na 100 načinov.
pogoj pa je seveda, da ti je všeč.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2008 17:09 Odgovori s citatom Back to top

matilda007 je napisal/a:
Če lahko gre leča (rdeča) z beljakovinami, potem gre tudi ješprenj, ječmen in mung fižol (oz. zelena soja) ? Ne vem Vsi imajo namreč GI 25. Soja ima 20. Njeni izdelki (tempeh in tofu) pa 15, torej verjetno tu tiči razlog, zakaj jih lahko jemo s B.


torej bi potemtakem bila ta rio mare varianta OK ?

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
melisa
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 13.10. 2008, 21:59
Prispevkov: 116

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2008 22:43 Odgovori s citatom Back to top

Ela, mislim, da je tale Rio mare okej.
Jaz sem ga zadnjič kombinirala v solati iz vseh možnih sestavin in solata je bila božanska.
Če sem pri kombinaciji sestavin kaj zgrešila, ne vem... v glavnem, dobro se počutim, kile pa me počasi tud zapuščajo...
Torej, Ela, probaj, ker je fin ta Rio mare. OK

Papa
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 11 Nov 2008 18:03 Odgovori s citatom Back to top

mislim, da si ga bom privoščila kdaj pa kdaj, še posebej ko sem dalj časa v službi - cel dan in bi rada jedla nekaj konkretnega (ne pa samo sadje, jogurt ali temno čokolado Confused ). če pa kile ne bodo šle dol, pa itak to odstranim.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group