|
Avtor |
Sporočilo |
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
04 Mar 2008 19:18 |
|
Izvirni recept sem našla na kulinariki, vendar je prirejen, zato ga objavljam še za vas:
1000g moke (jaz uporabim 500 pšenične PZ in 500 pirine PZ)
1,5 kvasa (60g)
2 do 3 žličke soli
mlačna voda
Najprej naredimo kvasec (v lonček damo kvas, nekaj mlačne vode in moke in pustimo stati). V veliko posodo damo moko in sol, dobro zmešamo. Ko je kvas narasel, ga dodamo v moko. Dodajamo mlačno vodo in zamesimo prožno testo. Pokrijemo ga s krpo in pustimo stati 5 minut. Nato iz testa oblikujemo kroglice (premer naj bi bil okrog 7cm, ampak jaz delam tolikšne, kot se mi zazdi). Zlagamo jih na krpo. Pokrijemo s krpo in pustimo stati 10 minut. Nato oblikujemo podolgovate žemljice, ki jih polagamo v pekač na peki papir. Spet pokrijemo s krpo in pustimo stati 10 minut. Nazadnje s topim delom noža nakažemo prepolovitev žemljic, jih spet pokrijemo in pustimo stati 20 minut. Med tem časom segrejemo pečico na 220°C. Pečemo 18-20 minut.
Spekla sem jih ravno danes, prav škoda, da nimam fotoaparata. |
_________________
|
|
|
|
lana
Čveka
Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
Prispevkov: 68
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
05 Mar 2008 09:02 |
|
bom poskusla :) |
_________________
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Mar 2008 10:29 |
|
Zelo dobro, okusno in zapeljivo! Jaz dam v pečico še posodo z vročo vodo, da so bolj hrustljave ;) |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
14 Mar 2008 16:05 |
|
jaz jih sicer delam iz pšenične pz moke in dve-tri žlice ajdove moke. saj je dovoljena, ne? in seveda poooooolno naravnih ovsenih kosmičov. moram povedati, da so domači zelo navdušeni! mama jih požira že z očmi in ne samo z usti. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
smoothie22
Montinjačka
Pridružen/-a: 12.05. 2008, 12:18
Prispevkov: 25
Kraj: Hamburg
|
Objavljeno:
31 Maj 2008 22:39 |
|
Ja te žemlje so odlične....danes sem še nekaj na novo eksperimentirala in sem v maso dodala eno žlico jogurta brez maščob....rezultat so še slastnejše žemlje, so bolj mehke in tako zelo primerne za v toaster:) |
_________________ |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|