Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Kruh
Avtor Sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 04 Mar 2008 19:18 Odgovori s citatom Back to top

Izvirni recept sem našla na kulinariki, vendar je prirejen, zato ga objavljam še za vas:
1000g moke (jaz uporabim 500 pšenične PZ in 500 pirine PZ)
1,5 kvasa (60g)
2 do 3 žličke soli
mlačna voda

Najprej naredimo kvasec (v lonček damo kvas, nekaj mlačne vode in moke in pustimo stati). V veliko posodo damo moko in sol, dobro zmešamo. Ko je kvas narasel, ga dodamo v moko. Dodajamo mlačno vodo in zamesimo prožno testo. Pokrijemo ga s krpo in pustimo stati 5 minut. Nato iz testa oblikujemo kroglice (premer naj bi bil okrog 7cm, ampak jaz delam tolikšne, kot se mi zazdi). Zlagamo jih na krpo. Pokrijemo s krpo in pustimo stati 10 minut. Nato oblikujemo podolgovate žemljice, ki jih polagamo v pekač na peki papir. Spet pokrijemo s krpo in pustimo stati 10 minut. Nazadnje s topim delom noža nakažemo prepolovitev žemljic, jih spet pokrijemo in pustimo stati 20 minut. Med tem časom segrejemo pečico na 220°C. Pečemo 18-20 minut.


Spekla sem jih ravno danes, prav škoda, da nimam fotoaparata.

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lana
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
Prispevkov: 68
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 09:02 Odgovori s citatom Back to top

bom poskusla :)

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 10:29 Odgovori s citatom Back to top

Zelo dobro, okusno in zapeljivo! Jaz dam v pečico še posodo z vročo vodo, da so bolj hrustljave ;)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2008 16:05 Odgovori s citatom Back to top

jaz jih sicer delam iz pšenične pz moke in dve-tri žlice ajdove moke. saj je dovoljena, ne? in seveda poooooolno naravnih ovsenih kosmičov. moram povedati, da so domači zelo navdušeni! mama jih požira že z očmi in ne samo z usti.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smoothie22
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 12.05. 2008, 12:18
Prispevkov: 25
Kraj: Hamburg

PrispevekObjavljeno: 31 Maj 2008 22:39 Odgovori s citatom Back to top

Ja te žemlje so odlične....danes sem še nekaj na novo eksperimentirala in sem v maso dodala eno žlico jogurta brez maščob....rezultat so še slastnejše žemlje, so bolj mehke in tako zelo primerne za v toaster:)

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group