|
Avtor |
Sporočilo |
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
11 Avg 2008 08:40 |
|
Ker je ravno sezona in ker je tole res nekaj dobrega
Kumare olupimo, naribamo, posolimo, da spustijo vodo. Vmes popražimo čebulo in česen, dodamo kumare (ki jih še dodatno ožamemo), malo podušimo, nato zalijemo. Kuhamo, dodamo začimbe (sol, poper, npr. česen v prahu, ...), lahko pri tem ostane (svetle tople kumare) ali pa dodamo še: papriko v prahu in paradižnikovo mezgo ali paradižnik, kakor pač delate (temne tople kumare). Takšne lahko jemo skupaj s PZ testeninami ali pa si npr. naredimo pire iz cvetače ali brokolija. Tudi samostojen niso slabe :D
Original recept je sicer tak, da prepražiš na olju moko, nato čebulo itd.
Ali pa moko dodaš vmes. Tukaj to ne pride v poštev, ker je maščoba, ne??? Sem se že naučila? Doda se lahko tudi kakšna žlica kisle smetane.
Original najbolj zraven paše pire krompir, ki ga lahko pri svetlih toplih kumarah vmešaš že vmes, da je bolj gosto ali pa ga daš zraven kot prilogo. No, to pri nas ne pride v poštev. Mislim pa, da je pire iz cvetače ali brokolija ali mešano odličen nadomestek za krompir.
Pa dober tek!
|
_________________ malen@
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
11 Avg 2008 12:29 |
|
tole jaz v tem času velikokrat naredim. Mojim s krompirjem, sebi pa dam samo lahko kislo smetano in začimbe. Mi temu rečemo tople murke- štajerska jed, baje, zato tko rečemo. zraven skuham hrenovke. Mmmmmm, njamsi |
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|