|
Avtor |
Sporočilo |
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Maj 2008 11:33 |
|
Osnovne sestavine:
4 majhne bučke
2 korenja
12 kosov zelenega stročjega fižola
5 zelenih belušev
šopek svežega koriandra
šopek svežega peteršilja
šopek mlade špinače
četrtina gomolja zelene
Vinaigrette:
sladek vinski kis (sherry)
orehovo olje
sol
groba sol
poper
ščep currya
Dekoracija:
8 lepih rezin pršuta
Priprava:
Zelenjavo olupimo ter narežemo na rezance (razen mlade špinače).
Zelenjave ne kuhamo, samo stročji fižol, ki ga le za kratek čas potopimo v vrelo, rahlo osoljeno vodo.
Vinaigrette:
Kis, sol, poper in curry zmešamo skupaj, rahlo solimo, popramo. Med mešanjem s šibo počasi vlivamo orehovo olje, tako da se nekoliko zgosti (če imate slučajno namen peči pečenko, lahko k prelivu dodate še malo pečenkinega soka, da popestrite okus).
Prelijemo čez zelenjavo, dodamo natrgane liste koriandra, peteršilja ter potresemo z grobo soljo. Narahlo premešamo in serviramo na krožnik. Zraven pa dekorativno zložimo rezino pršuta.
Če pa želite, da jed res izgleda vrhunsko, pršut lahko ovijete okrog zelenjave in postavite na sredino krožnika kot šopek, okrog pa pokapate z orehovim oljem.
vir: www.kulinarika.net |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|