|
Avtor |
Sporočilo |
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
17 Mar 2008 11:48 |
|
sestavine:
1 piscanec, narezan na kose
sol
6 zlic olja
60 dag tezka zeljna glava
2 zlici sesekljane cebule
2 stroka strtega cesna
1 zajemalka juhe
kumina
1 nariban korencek
1 dl kisle smetane
1 dl vroce vode
priprava:
Piscanca narezemo na porcije, osolimo in v kozici na 4 zlicah vrocega olja krog in krog popecemo. Meso prelozimo v drugo posodo.
Zelje narezemo na 1 cm siroke rezance, ga damo v skledo in poparimo z 2 l kropa. Pokrijemo in pustimo, da 10 minut stoji, nato stresemo na cedilo.
V kozico, kjer smo prazili piscanca, prilijemo se dve zlici olja, in na njem prazimo cebulo. Ko postekleni, dodamo cesen in kmalu nato odcejeno zelje.
Premesamo, prilijemo zajemalko juhe, dodamo kumino, korencek in smetano, ki so razmesamo z vroco vodo, da se mascoba lepo spoji.
Na zelje polozimo piscanca, kozico pokrijemo in na majhnem ognju dusimo 50 minut.
Lahko pa damo kozico ali pekac v pecico in pecemo 1 uro pri 180 stopinjah C. Ce se odlocimo za pecico, lahko piscanca pecemo tudi celega.
Po potrebi proti koncu dusenja ali peke zelje razredcimo z juho ali kropom. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|