|
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 18:14 |
|
Za pet oseb potrebujemo.
slabe pol glave zelje
ena mlada kolerabica z zelenjem
10 cm pora - beli del
2 korenčka - oprosti Monti
2 zeleni bučki
strok česna
1 paradižnik narezan na kockice
žlica olivnega olja
20 dag kuhane šunke
sol, poper, timijan, peteršilj
Vso zelenjavo drobno zrežemo, stresemo v lonec in prilijemo toliko vode, da je dobro pokrita (cca 2l). Ko zavre, solimo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega. Nato del zelenjave odvzamemo in jo prepasiramo ali zmiksamo in vrnemo v lonec. Dodamo na kockice narezano pusto šunko in še enkrat prevremo. Na koncu dodamo še peteršilj in olivno olje.
Jaz sem v kuhano juho za moje stresla posebej skuhan rjavi riž. Če pa izpustimo šunko in olje, lahko juho z rižem jemo tudi Montignacovci.
Zelo okusna, lahka juha za vroče poletne dni.
Za to juho lahko uporabimo tudi katerokoli drugo zelenjavo, ki se nam "valja" po hladilniku in dodajamo začimbe po lastnem okusu. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|